1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK'dan 7 Haziran Değerlendirmesi
KCK'dan 7 Haziran Değerlendirmesi

KCK'dan 7 Haziran Değerlendirmesi

Mustafa Karasu, katıldığı televizyon programında seçimleri değerlendirdi ve HDP'ye eleştirilerde bulundu.

09 Haziran 2015 Salı 17:44A+A-

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Med Nuçe TV'de katıldığı canlı yayında 7 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başta çözüm süreci ve seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, genel seçimler sonrası barajı aşan HDP'nin vekillerinden önce Sırrı Süreyya Önder sonra Demirtaş tarafından dillendirilen 'emanet oylar' ifadelerine tepki gösterdi.

İşte açıklamaları:

Çözüm Süreci

"Ak Parti açısından zaten bir çözüm süreci yok. Artık bundan sonra kim gelirse gelsin 'çözüm süreci'ne girmek zorunda kalacak."

"HDP % 30'u da Bulurdu"

"Baskılar olmasa HDP % 15'i de aşabilirdi. Önyargıların kırılması durumunda ise HDP % 30'lara ulaşabilecek bir potansiyel oluşturabilirdi.”

Dersim

"Kürt Özgürlük Hareketi olarak Dersim'i çok önemsiyoruz. Bu, Dersim'in kendi kimliğine sahip çıkmasıdır. Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diyebiliriz. Dersim'deki tüm sol gruplara teşekkür ediyoruz."

Emanet Oylar

"Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu? Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım. Bazıları HDP'nin barajı aşması için oy vermiş olabilir. Bu emanet değildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı."

"MHP de Görecektir"

"MHP de bu tablodan sonra şunu görecektir: Türkiye 'de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleşmek istiyor."

HABERE YORUM KAT