1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK Davasında 30 Tahliye
KCK Davasında 30 Tahliye

KCK Davasında 30 Tahliye

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesinin ardından KCK davasında tahliyeler sürüyor. Davada 30 sanık daha tahliye edildi.

01 Temmuz 2014 Salı 16:58A+A-

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilen KCK davasında 30 sanık daha tahliye edildi. 

Diyarbakır'da KCK ana davasına bakan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, aralarında eski belediye başkanlarının da bulunduğu 32 kişi için tahliye talebinde bulunmuştu.

Tahliye edilenler arasında Kürt siyasetinin önemli isimlerinden DTP Diyarbakır İl Başkanlığı da yapmış eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin bulunuyor. 

Mahkeme 30 kişinin tahliyesine karar verdi.

Sanık avukatlarından Cihan Aydın dün yaptığı açıklamada,  Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk süresi kapsamda verdiği kararlar çerçevesinde müvekillerinin tamamının tahliye edilmesi beklediklerini söylemişti. 

Başvurulanlardan Hasan Hüseyin Ebem ve Abdullah Eflatun hakkında ise tahliye tutukluluk süreleri 5 yılı bulmadığından ve başka davalarda yargılandıklarından tahliye kararı verilmedi. 

DHA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT