1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kazlıçeşme'de Mısır Halkına Destek Mitingi (FOTO)
Kazlıçeşmede Mısır Halkına Destek Mitingi (FOTO)

Kazlıçeşme'de Mısır Halkına Destek Mitingi (FOTO)

Saadet Partisi, İstanbul Kazlıçeşme'de ''Darbelere Hayır, Mısır'a Destek'' mitingi düzenledi. (FOTO)

14 Temmuz 2013 Pazar 23:10A+A-

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında, "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" mitingi düzenlendi.

Başta İstanbullular olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Yalova gibi çevre illerden gelen binlerce vatandaş, Mısır'da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında buluştu.

Miting alanına gelenlere seccade ve üzerinde namaz kılabilecekleri hasırlar dağıtıldı. Vatandaşlar, Kahire'nin Adeviye Meydanı'nda, Muhammed Mursi'yi desteklemek için birarada bulunan Mısırlılar gibi, hasırların üzerinde saf tutarak oturdular.

Kazlıçeşme Miting Alanının ortasına, Hucurat Suresi'nin 10. Ayetinden bir bölüm olan, "Müslümanlar kardeştir" ibaresi, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Çince olarak yazıldı. Miting alanındaki vatandaşların da sık sık "Müslümanlar kardeştir" şeklinde slogan attığı gözlendi. 

Miting alanındaki vatandaşların ellerinde, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, merhum başbakan Necmettin Erbakan, Osmanlı padişahı ve İslam halifesi 2. Abdülhamid, Mısırlı yazar ve düşünce adamı Seyyid Kutub'un fotoğraflarını taşıdıkları görüldü.

Miting alanı Saadet Partisi bayraklarının yanı sıra Türkiye ve Mısır bayraklarıyla süslenirken, vatandaşların ellerindeki Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış, Muhammed Mursi'yi destekleyen, Mısır ordusu aleyhine dövizler dikkati çekti.

Cansuyu Derneği tarafından iftariyelik ikram edildi.

Miting, Kahire Adeviye Meydanı'nda bulunan Mısırlılar'a da canlı olarak izletildi.

Kalamak: Bu kara darbe Mısır halkına ihanettir 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kalamak, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır Halkına Destek" Mitingi'nde yaptığı konuşmada,  Mısır halkının, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Muhammed Bedii'nin, Mehdi Akif'in gözünün ve yüreğinin, Seyyid Kutub, Hasan el-Benna ve Necmettin Erbakan'ın manevi ruhaniyetinin, Mısır'da yönetime el koyanların da gözlerinin Kazlıçeşme Meydanı'nda olduğu söyledi.

Kazlıçeşme'de yükselen sesin Tahrir'de, Rabiatul Adeviyye'de yankılandığını belirten Kamalak, "Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun, Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez. Bu darbe bir ihanettir" şeklinde konuştu. 

Karamollaoğlu: Mursi'ye büyük haksızlık yapıldı

Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu da her zaman mazlumların yanında olduklarını belirterek, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını kınadı.

Mısır'dan önce Afganistan ve Irak'ta da benzer durumların görüldüğünü ve Müslümanlar'ın zulme maruz kaldığını dile getiren Karamollaoğlu, "Bunların müsebbibi, Batı emperyalizmi ve siyonistlerin emrinden ayrılmayan siyonist işbirlikçilerdir. Mısır'da Mursi'ye ve İhvan'a büyük bir haksızlık yapıldı. Haksızlığa, hukuk alet edildi" diye konuştu.

"Mısır'daki darbe küresel sermayenin zulmüdür"

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya da kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın Memur-Sen'in zulmün karşısında olduğunu söyleyerek, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Suriye ve Arakan'daki zulmü kınadıklarını ifade etti.

Kaya, "Balkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu tercihine yapılan darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Mısır'daki darbe, küresel sermayenin Mısır halkına zulmüdür" şeklinde konuştu.

saadet_misir_miting_s-2.jpg

saadet_misir_miting_s-3.jpg

saadet_misir_miting_s-5.jpg

saadet_misir_miting_s-7.jpg

saadet_misir_miting_s-8.jpg

saadet_misir_miting_s-9.jpg

saadet_misir_miting_s-10.jpg

saadet_misir_miting_s-11.jpg

saadet_misir_miting_s-12.jpg

saadet_misir_miting_s-444.jpg

HABERE YORUM KAT

19 Yorum