1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kayyumlar 3 Şirketin Kapatıldığını Belirledi
Kayyumlar 3 Şirketin Kapatıldığını Belirledi

Kayyumlar 3 Şirketin Kapatıldığını Belirledi

Koza İpek Holding'de göreve başlayan kayyumlar, ilk operasyonun yapıldığı 1 Eylül tarihinden sonra 3 şirketin kapatıldığını tespit etti.

28 Ekim 2015 Çarşamba 23:58A+A-

Koza İpek Holding'de göreve başlayan kayyumlar, ilk operasyonun yapıldığı 1 Eylül tarihinden sonra 3 şirketin kapatıldığını tespit etti.

Alınan bilgiye göre, Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlerde çalışmaya başlayan kayyumlar, operasyonun yapıldığı 1 Eylül'den itibaren holding bünyesindeki şirketlerde yapılan faaliyetleri incelemeye aldı. Kayyumlar, söz konusu süre içerisinde Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj A.Ş, AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Tic. A.Ş. ile BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Tic. A.Ş'nin kapatıldığını, holdinge bağlı Atlantik Eğitim Kurumlarına ait hisselerin ise Turgut Özal Üniversitesi'ne devredildiğini belirledi.

Söz konusu şirketlerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan illegal faaliyetlerin yoğun olarak gerçekleştiği şirketler olduğu, soruşturmanın karartılması amacıyla kapatıldıkları iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, soruşturma kapsamında aldığı bilirkişi raporunda, Koza İpek Holding'in bünyesindeki şirketlerde çalışanlara danışmanlık hizmeti adı altında toplamda 650 bin lira ödendiğine dair makbuzların da olduğu öğrenildi.

Söz konusu raporda ayrıca, "Fetullahçı Terör Örgütü"nün Ankara imamlarından olduğu belirtilen Cemil Koca'ya Holding hesaplarından son 3 yıl içinde 678 bin lira para gönderildiğinin de tespit edildiği belirtildi. 

Öte yandan Koza-İpek grubunda çalışanların maaşlarının 4 gün önce ödendiğine ilişkin haberlerin de asılsız olduğu, maaşlarının 30 Ekim Cuma günü ödeneceği öğrenildi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT