1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kayseri'deki Operasyon Şikayet Üzerine Yapıldı
Kayseri'deki Operasyon Şikayet Üzerine Yapıldı

Kayseri'deki Operasyon Şikayet Üzerine Yapıldı

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturmasında iş adamlarına yönelik operasyonun, 27 vatandaşın arazilerinin Melikşah Üniversitesince baskı ve tehditle alındığı yönündeki şikayetleri üzerine başlatıldığı öğrenildi.

16 Eylül 2015 Çarşamba 17:48A+A-

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında iş adamlarına yönelik operasyonun, 27 vatandaşın arazilerinin Melikşah Üniversitesince baskı ve tehditle alındığı yönündeki şikayetleri üzerine başlatıldığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Melikşah Üniversitesi yerleşkesi çevresinde arazisi bulunan 27 kişi, arazilerinin "baskı, tehdit ve dini duygular istismar edilerek" düşük değerle üniversite tarafından satın alındığı yönünde şikayette bulundu. Bunun üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Boydak Holding CEO'su, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak'ın yanı sıra iş adamları H.G, M.F, V.D, Ö.K, N.S. ve A.T'yi gözaltına aldı.

Soruşturma 30 şüpheliye yönelik

Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 iş adamı ise adreslerinde bulunamadı. Aranan şüpheliler H.K, İ.M, H.Ş. ve E.K'nin ise yurtdışına çıkmış olabileceği değerlendiriliyor.

"Nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sayısının 30 olduğu, bunların 11'i hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Aranan şüphelilerden H.K. ile beraberindeki iki kişinin kişisel eşyalarına, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasına yönelik soruşturma çerçevesinde aranan ve Kırgızistan'a kaçtığı belirlenen S.B'ye doküman götürdükleri gerekçesiyle 8 Ağustos'ta havaalanında el konulmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT