1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kaynak Holding'e Vergi Baskını
Kaynak Holding'e Vergi Baskını

Kaynak Holding'e Vergi Baskını

Mali Suçları Araştırma Kurulu ekipleri, Kaynak Holding'in Üsküdar'daki merkezinde inceleme başlattı.

27 Mart 2014 Perşembe 00:03A+A-

Edinilen bilgiye göre, MASAK ekipleri, Kaynak Holding'in finans trafiğinden sorumlu bulunan bir yöneticinin ihbarı üzerine harekete geçerek, holdingin hesap hareketlerini incelemeye aldı. Holdingin bilgisayarlarında incelemeler yapan ekiplerin mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el koyduğu ifade edildi. İncelemeler halen sürüyor. Holdingin bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi 23 şirket bulunuyor.

KAYNAK HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Kaynak Holding'ten yapılan açıklamada, basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı merkezlerinde vergi incelemesi yapıldığı belirtildi.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun imzasıyla yapılan açıklamada, 'Bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve yorumlar sebebiyle tarafımızdan aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketimizin ticari faaliyet alanlarıyla alakalı 26 Mart 2014 tarihi itibariyle bir vergi incelemesine başlanmıştır. Birçok iştiraki itibariyle, bağlı bulunduğu vergi daireleri nezdinde yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır. Bu itibarla gün içerisinde bir takım medyada konuyla ilgili yapılan haber ve yorumlar, gerçeği yansıtmamaktadır' denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT