1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayıkçı kavgası bitmek bilmiyor!
Kayıkçı kavgası bitmek bilmiyor!

Kayıkçı kavgası bitmek bilmiyor!

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan CHP'den gelen tepkilere artık sessiz kalamıyor!

21 Ağustos 2023 Pazartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP ile ittifak kurarak seçime giren muhafazakar partilerde sular durulmuyor. CHP listelerinden elde ettikleri vekiller sebebiyle sol-Kemalistler tarafından her fırsatta hedef tahtasına konan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan diğer taraftan ise kendilerini muhafazakar-dindar camiaya anlatmakta güçlük çekiyorlar.

Türkçeye “kayıkçı kavgası” olarak geçen deyim CHP ile muhafazakarlar arasına sıkışan partilerin durumunu izah ediyor. Peki, kayıkçı kavgası ne demek?

Eskiden İstanbul’da Eminönü - Karaköy arasında yolcu taşıyan kayıkçılar, müşteri beklerken kendi aralarında kavgaya tutuşurmuş. Durup dururken çıkan kavgada sesler yükselir, kürekler havaya kalkar, sağa sola savrulurmuş. Kavga çıkınca etraflarında toplanan halktan bazılarının kafasına kürekler iner, ama kürekler ne hikmet ise kavga eden kürekçilerin hiçbirinin başına değmezmiş. Bu kavga daha sonra denizden karaya taşınmış ve yankesiciler, cami önünde kayıkçı kavgası benzeri düzmece kavgalar ile halkı çevrelerine toplayıp soymayı adet edinmiş.

Buraya kadar olanı, kıyıdaki tablo. Bir de denizde kapışmaları varmış kayıkçıların. Kayık denen meretlerin yapısı gereği suyun içinde her yanı ayrı oynar. Kavga etmek mümkün olmaz. Zamanının kayıkçıları da kendileri suya düşmemek için kavga ettiği kişiyi kuvvetlice iteleyemezlermiş. Kibar kibar birbirlerini dürter, gayet sinirli olmalarına rağmen komik bir görüntü ortaya koyarlarmış.

Ortaya çıkan komik görüntü her geçen gün trajikomik bir boyuta evriliyor. Zira artık Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan CHP'den gelen tepkilere sessiz kalamıyor! Ali Babacan, "Biz CHP'den milletvekili istemedik. Kılıçdaroğlu bizleri arayıp, bizim listemizden girin, parlamentoda çoğunluk sağlayacağız" şeklindeki sözleriyle ittifaka dair karşı tarafı suçlayan bir tutum ortaya koydu.

Babacan'ın sözleri sonrası Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili daha “temkinli” konuştu. “O kadar haksız eleştiriler geldi ki, sanki biz böyle koştuk bir şeyi dolandırdık 10 milletvekilini haksız aldık kendim için söylüyorum. Halbuki bir siyasi mücadele yürüttük, beraber kazandık beraber kaybettik" 

Netice olarak bitmek bilmez bir kayıkçı kavgasına şahitlik ediyoruz. Kurulan ittifakın yapısı gereği bitmesi de mümkün olmayan kavgada CHP ile bir araya gelmenin insanı ne hallere sokacağına bütün bir toplum olarak şahit oluyoruz!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum