1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katliamı Gizlemeye Çalışanların Cinayeti İfşa Çabası!
Katliamı Gizlemeye Çalışanların Cinayeti İfşa Çabası!

Katliamı Gizlemeye Çalışanların Cinayeti İfşa Çabası!

Afrin’de PKK’nın 40’tan fazla Suriyeliyi katlettiği saldırıyı gizlemeye kalkanların Adana’da polis kurşunuyla ölen Suriyeli gence çok üzüldüklerine nasıl inanalım?

30 Nisan 2020 Perşembe 12:56A+A-

Rıdvan Kaya’nın yorumu:

Adana’da polisin, “dur” ihtarına uymadığı için ateş ederek öldürdüğü Suriyeli genç olayı Türkiye gündemini sarstı. Tepkiler üzerine Ali Hemdan adlı genci öldüren polis memuru tutuklanırken, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Suriyeli gencin babasını arayarak taziyelerini bildirdiler ve konunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Sadece polis ikazına uymadığı için silahsız bir gencin ateş edilerek öldürülmesi olayının daha önce benzeri vakalarda olduğu üzere kapatılıp geçiştirilmemesi ve bu acı olaya ilişkin devletin en üst düzeyde harekete geçmesi sevindirici bir gelişmeydi.

Öte yandan ilk andan itibaren hadiseye verilen tepkiler dikkat çekiciydi. Olayın duyulmasının hemen ardından iktidara yakın medyada konunun basitleştirilmeye ve polisin aklanmaya çalışıldığı görülüyordu. Suçu, yanlışı tümüyle gencin üzerine yıkmaya yönelik bir dille yapılan bu ‘haberler’ devletçi-iktidarcı tutumun ahlaki düşüklüğüne ve vicdansızlığına işaret ediyordu ve bu durum ne yazık ki şaşırtmıyordu! 

(…)

YAZININ DEVAMI >>>