1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katliam Sürsün Ancak ‘Savaşa Hayır’
Katliam Sürsün Ancak ‘Savaşa Hayır’

Katliam Sürsün Ancak ‘Savaşa Hayır’

Erdoğan’a ve Suriye’deki İslami mücadeleye olan kin ve düşmanlığınızla Esed’e müzahir, İran ve Hizbullah’ın işgaline yoldaş, Amerika ve Rusya’nın katliamlarına ortak oldunuz.

25 Şubat 2016 Perşembe 13:29A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Suriye’deki geçici ateşkes kararını Suriye halkı değil neredeyse hiç kimsenin tuhaf saymadığı bir biçimde Amerika ve Rusya alıyor. Ancak aynı kararda terörle mücadelenin sürekliliği esas alınarak IŞİD ve Cephetun Nusra gibi ateşkes kararının dışında bırakılanlar da var. Elbette Esed rejimi ve PYD-PKK dışında nerdeyse bütün muhalifler en kestirme şekliyle IŞİD’in uzantısı veya parçası sayıldığı için bombardımanların süreceğinden hiç kimsenin şüphesi yok.

Ateşkes veya çatışmasızlık sürecini kim, ne zamana kadar ayakta tutacak? Bu meseleden daha kritik olan sorun hiçbir surette kalıcı ve adil bir siyasal-toplumsal modelin öngörülmüyor oluşudur. Suriye halkının katili Esed pişkin pişkin ülkenin tamamına hâkim olmaktan, birkaç ay içerisinde seçimlere gidileceğinden bahsediyor. Çünkü başında bulunduğu cinayet şebekesi çökmesin diye İran, Hizbullah, Rusya, Amerika orduları seferber olmuş durumda. Çünkü Rusya-İran bloğu gibi Amerika da İslami nitelikli yekpare bir Suriye modelini çökertme hedefine ancak Esed-Baas ve PYD-PKK’nın desteklenmesiyle ulaşabileceğine göre yapıyor bütün hesaplarını.

Yazının Devamı >>>