1. HABERLER

  2. HABER

  3. Katlamalı Harç Alımı Durduruldu
Katlamalı Harç Alımı Durduruldu

Katlamalı Harç Alımı Durduruldu

Üniversiteyi uzatan öğrencilerden alınan katlamalı harç uygulaması Şubat sonuna kadar durduruldu. YÖK'ten daha önce yapılan açıklamada konunun Başbakan Davutoğlu'na iletildiği belirtilmişti.

06 Şubat 2015 Cuma 11:53A+A-

Kasım 2014’te Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle üniversiteyi uzatan ve bir dersi üç kereden fazla alanlar için  ‘katlamalı harç’ sistemi getirildi. Sistem bahar yarı yılı için uygulanmaya başlanmıştı.

Buna göre üniversitede bir dersi üçüncü kez veya daha fazla alan öğrenciler o ders için, üniversiteyi uzatan öğrenciler ise her ders için yüzde 50, yüzde 100, yüzde 300 katlamalı olarak katkı payı ve öğrenim ücreti ödüyor. Ücret, alınan ders sayısına ve bölüme göre değişmekle birlikte genelde bin 500 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Üniversitelilerin hesaplarına göre uzaktan öğretim ile mühendislik okuyan bir öğrenci için harç 7 bin TL’yi buluyor.

Öğrencilerin itiraz ettiği uygulamayı YÖK,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini  açıklamıştı.  Yapılan yazılı açıklamada “Bu görüşmede konu müzakere edildi ve kendileri sorunun çözümüne yönelik çalışma başlatılması talimatını verdiler. Çok kısa bir süre içerisinde bu konuda gelişme kaydedileceğini umuyoruz” denmişti.   

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT