1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Katillerle aynı safta olmaya kim razı olur?"
"Katillerle aynı safta olmaya kim razı olur?"

"Katillerle aynı safta olmaya kim razı olur?"

Suriye'deki muhalif grupların başını çeken Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani, Türkiye ile Esed rejimi arasındaki normalleşme iddiaları hakkında bir açıklama yaptı.

03 Ocak 2023 Salı 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Moskova'da gerçekleşen Türkiye-Rusya-Esed rejimi üçlü görüşmesinin ardından Suriye'deki muhalif grupların nasıl tavır alacağı merak konusu olmuştu. HTŞ'den Türkiye-Esed rejimi normalleşme iddiaları hakkında açıklama geldi.

Rejimin katil kimliğinin vurgulandığı açıklama Suriye'deki silahlı grupların kararlığını vurguluyor. Kadınları ve bebekleri katleden bir rejimle bir araya gelmenin kabul edilemez bir davranış olduğu vurgulanırken insani ve İslami hassasiyet sahibi olan herkese de bir çağrıda bulunuyor.

Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani'nin açıklamasının tam metni:

Mübarek Suriye devrimi mücrim rejim ve müttefiklerine karşı devam eden mücadelesinde yeni bir meydan okuma ile karşılaşıyor. Mücrim rejim ve müttefiki Rusya’nın Türkiye tarafı ile yürüttüğü görüşmeler, Suriye devriminin hedeflerini etkileyecek tehlikeli bir sapma olarak kabul edilebilir.

Katil rejim hangi sebeple mükâfatlandırılıyor ve kendisine böyle cömert davranılıyor? Binlerce özgür kadına tecavüz ettiği için mi? Yoksa binlerce masum çocuğu katlettiği için mi? Ya da ölüm varilleri attığı, milyonlarca evi sakinlerinin üzerine yıktığı için mi ödüllendiriliyor? Kadim Halep ve güzide Humus şehirlerini diğer köy ve beldeleri harap ettiği için mi? Ya da zülüm ve vahşetle bir milyon insanı katlettiği için mi? Veya on iki milyon insanı dünyanın farklı yerlerine tehcir ettirdiği için mi? Çocukların ve kadınların katlinde kimyasal silahlar kullandığı için mi? Ya da bölgede uyuşturucuyu yaydığı için mi? Yoksa ilim ve medeniyet için ışık kaynağı olan Suriye’yi harabelerle dolu bir bataklığa çevirdiği için mi?

Tüm bunlardan sonra kim kendisi için bu katillerle aynı safta olmaya razı olur?

Ey insanlar! Halk bu mücrim rejim idaresinin gölgesi altında zillet ve utanç hayatı yaşamak ile İslam ve devrim yönetiminden sonra izzetli bir hayat yaşamak arasında seçim yapmak durumunda kaldığında, seçimini çoktan yaptı! Dünyanın tüm milletleri bundan vazgeçirmeye çalışsa da -Allah’ın izniyle- Suriye halkı vazgeçmeyecektir.

Ey insanlar! Suriyeli çocukların resimleri sizi rahatsız etmeye ve huzurunuzu kaçırmaya mı başladı? Dulların ve öksüzlerin iniltileri uykularınızı mı kaçırıyor? Yoksa insanlar katledilirken kabir sessizliğine kapanmayı mı tercih ediyorsunuz?

Ey insanlar! Bizim savaşımız, insanların makam uğruna çekiştikleri siyasi bir savaş veya bir ev içerisindeki “iç savaş” değildir. Bilakis bu hak-batıl savaşıdır. Her şey apaçık ortadadır. Bunda ancak helak olanlar yanılırlar. Kim haktan bir duruş sergilerse, kurtulur; kim bunu terk ederse, kaybeder; kim de hakka karşı düşmanlık ederse, helak olur. Bunu iyi düşünün. “Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa size ateş dokunur.”

Ey Suriye halkı ve ey onurlu devrimin evlatları! Üzülmeyin, ümitsizliğe kapılmayın. Yakın ve uzak olanlar sizi yalnız bıraksalar da, devrimin evlatları, komutanları ve askerleri vardır. Bunlar, devrimi himaye etmek ve halkına hizmet için gecelerini gündüzlerine katmaktadırlar. Hazırlığımızı yaptık… Kendimizi gelecek büyük günler için hazırladık. Bu sözlerimiz samimi ve gayretli olanlara yönelik çabalarını ortaya koyup çalışmaları, dayanışmayı artırmaları, meydan okumalara karşı koymak ve mücrim rejim devrilene kadar sözünde kalmak için bir çağrıdır.

Zorluk gününde korkak sana engel olduğunda,

Büyük bir ordunun sana saldırmasından korkarak…

Onun sözünü dinleme ve onunla toplanma…

İlk karşılaşma geldiğinde, gencin izzetle ölümü,

Kara bakışlı birisinin esiri olmasından daha iyidir.

Kendin için yüce bir konum seç.

Ya da savaşın tozu dumanı arasında onurlu bir şekilde öl.

Ölümün afetlerinden seni kurtaramaz,

Büyük kayalarla örülmüş kaleler bile…

Kendisinden başka ilah bulunmayan Allah’a and olsun ki, Allah’ın izni ile gücümüzü Şam’ın kalbine indirene, bu mücrim rejimi devirene, Şam’ı yeniden kurana ve bununla tüm dünyaya karşı iftihar edene kadar dinlenmeyecek ve dinlendirmeyeceğiz, bıkmayacak ve usanmayacağız!

Ve sen ey mücrim rejim! Olanlara sevinme... Geçenler, kalanlardan çok daha fazladır. Saatin yaklaştı ve gelecek olan çok daha şiddetli ve acı olacaktır. Bir süre sonra bunun haberini öğreneceksiniz!

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’adır.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum