1. HABERLER

  2. HABER

  3. Katil Netanyahu Paris'te Şov Yaptı
Katil Netanyahu Paris'te Şov Yaptı

Katil Netanyahu Paris'te Şov Yaptı

Gazze'de onlarca gazeteciyi öldüren İsrail, Fransa’da yapılan baskın sonrası ifade özgürlüğünün yılmaz savunucusu rolünü oynamaya başladı.

12 Ocak 2015 Pazartesi 14:02A+A-

Gazze’ye geçen yıl düzenlediği operasyon sırasında 17 gazeteciyi katleden İsrail, Fransa’da dergiye yapılan baskın sonrası “ifade özgürlüğü”nün yılmaz savunucusu rolünü oynamaya başladı.

Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı “Yahudi göçü” için fırsata dönüştürmeye çalışan Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Paris yürüyüşünü şova çevirdi ve  Fransız lider Hollande ile “yakın dayanışma” içinde poz verdi.  

Fransa ilk sırada

Dergi baskını sonrası artan İslamofobik yükselişi arkasına alan Netanyahu’nun Fransa’ya gidişi öncesi yaptığı resmi açıklama ise Paris yürüyüşüne katılma amacını açıkça gösterdi.

“İsrail’e göç etmek isteyen her Yahudi, burada sıcak bir kalp ve açık bir kucakla karşılaşacak” diyen Netanyahu, özel bir ekibin Fransa’daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki Yahudilerin İsrail’e göçünü artırmak için bu hafta bir araya geleceğini açıkladı. İsrail’in son raporlarına göre, geçen yıl 6 bin Fransız Yahudisi İsrail'e göç etti.

 

HABERE YORUM KAT