1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil İsrail'le ticarete suç duyurusu
Katil İsrail'le ticarete suç duyurusu

Katil İsrail'le ticarete suç duyurusu

Mazlumder, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile katil İsrail’in soykırımına destek veren şirket ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

06 Mart 2024 Çarşamba 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazze'de yaşanan soykırıma rağmen işgalci ve soykırımcı rejimle kirli ticaret devam ediyor.

İşgalci İsrail rejimiyle çeşitli başlıklarda ticaret yaparak soykırım suçuna lojistik destek sağlayan, soykırımı sürdürülebilir kılan, suça iştirak ve yardım eden şirketlerin tespit edilmesi ve şirket yöneticilerinin cezalandırılması için Mazlumder öncülüğünde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Adliye önündeki suç duyursunda Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Siyonist çetenin zulmüne ortak olunmamasının çağrısını yineledi. Kaya, Siyonist işgal rejimi ile ister ekonomik ister diplomatik olsun herhangi bir ilişkinin işgale dolaylı destek olacağını dile getirdi. Rıdvan Kaya, acilen katil İsrail’e tedarik ve ticaret sürecine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Köklü Değişim adına söz alan Mahmut Kar ise somut adımlar atılarak ticaretin durdurulması gerektiğinin altını çizdi. Muştu Gençlik’ten Adem Özköse, ticari lojistik desteğin bir terör örgütüne destek vermekle eşdeğer olduğunu söyledi. Özköse,  “Türkiye’nin limanlarından kalkan gemiler, katliama ortak oluyorsa bu Türkiye’yi suça ortak eder. Türkiye bir destek verecekse bu desteği Filistinlilere vermelidirler’ şeklinde konuştu.

Mazlumder Başkanı Kaya Kartal ise bir basın bildirisi ile kamuoyuna yaptıkları suç duyurusunu ilan etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum