1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil İsrail: "Pilotlar Hukuka Uygun Hareket Etti"
Katil İsrail: "Pilotlar Hukuka Uygun Hareket Etti"

Katil İsrail: "Pilotlar Hukuka Uygun Hareket Etti"

İsrail Askeri Savcılığı, 4 çocuğun katledilmesiyle ilgili davayı "herhangi bir suçun tespit edilmediği" gerekçesiyle kimseye ceza vermeden kapattı.

12 Haziran 2015 Cuma 12:07A+A-

Katil İsrail Ordusu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sahilinde futbol oynayan 4 çocuğun katledilmesiyle ilgili davanın cezai soruşturma sonrasında "Pilotlar hukuka uygun hareket etti." gerekçesiyle kimseye ceza verilmeden kapatıldığı belirtildi.

Katil Devlet İsrail

Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş konuya ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada: "İsrail ordusunun, savaş suçu işleyenlere soruşturma açması dünyayı sâdece aldatmaktan ibarettir. Bu hile dünyanın gözü önünde katil bir devlete makyaj yapmaktır." ifadelerini kullandı.

Hafeş, İsrail'in suç dosyalarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunması için de Filistin Yönetimi'ne çağrıda bulundu.

İsrail Ordusu, 17 Temmuz 2014'te Gazze sahilinde oyun oynayan çocukları vurmuştu.  İsrail donanmasının Gazze  kıyılarına açtığı ateşte 4 Filistinli çocuk hayatını kaybederken, 2 çocuk da yaralanmıştı. İsrail Ordusu’nun, futbol oynayan 4 çocuğu öldürdüğü kameralara da saniye saniye yansımıştı. Bekar ailesinden olan çocukların yaşları 9 ile 12 arasında değişiyordu. İsrail’in katlettiği 4 kuzen, yüzlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verilmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum