1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed ve Ortakları İdlib’i İşgal Etmeye Çalışıyor
Katil Esed ve Ortakları İdlib’i İşgal Etmeye Çalışıyor

Katil Esed ve Ortakları İdlib’i İşgal Etmeye Çalışıyor

Suriye'de Esed rejimi ve ortakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneybatısında başlattığı kapsamlı saldırılarda İdlib mutabakatını ihlal ederek toprak ele geçirmeye devam ediyor.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 13:22A+A-

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, Rusya'nın havadan desteğiyle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneybatısında son iki haftadır düzenlediği saldırılara hız verdi.

Önce Hama ilinin kuzeybatı kırsalındaki Tel Meleh ve Cubbeyn köylerini ele geçiren rejim, dün gece geç saatlerde yoğun çatışmalar neticesinde Erbain köyünü de Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) aldı.

Kefer Zita ve Latamine arasındaki bağlantı kesilebilir

Rejim güçleri, halihazırda Zekat köyüne yönelmiş durumda. Köyün içlerine kadar ilerleyen rejim güçleri, Zekat'ı da ele geçirmesi halinde, Kefer Zita ve Latamine ilçeleri arasındaki bağlantıyı da kesmiş olacak.

Latamine ilçesini koparan rejim güçleri, bir sonraki hamlede Kefer Zita ilçesine ilerleyebilecek ve ateşkesi öngören İdlib mutabakatına rağmen iki büyük yerleşimde kontrol sağlamış olacak.

Öte yandan muhaliflere ait uçak gözlem evinden yapılan açıklamada, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Zekat köyüne saldırmayı sürdürdüğü bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT