1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed Halep Kentini Bombalıyor
Katil Esed Halep Kentini Bombalıyor

Katil Esed Halep Kentini Bombalıyor

Esed birlikleri Halep'e savaş uçakları ile bomba yağdırıyor.

25 Temmuz 2012 Çarşamba 00:32A+A-

Suriye'nin en büyük kentlerinden olan ve bazı bölgeleri muhaliflerin eline geçen Halep'te, Özgür Suriye Ordusu tarafından bir helikopter düşürüldü. Bunun üzerine Suriye ordusu savaş uçaklarıyla Halep'e yoğun bombardıman başlattı

Suriye ordusunun Halep'in Sahur, Babu'l Hadid ve Hanano bölgelerine yönelik bombardımanında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Bombardımanın sürdüğü Halep'te, şiddetli çatışmalar yaşanıyor.Konsey, Suriye ordusunun savaş uçakları ve helikopterlerle Halep-Babu'l-Hadid yolu üzerindeki yerleşim birimlerini yoğun bir şekilde bombaladığını doğruladı.

Cezaevinin bulunduğu bölgeden şiddetli patlama seslerinin geldiği ve tutuklulara ağır silahlar ve göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahale edildiği kaydedildi.

Muhaliflerin cezaevinde bulunan tutukluların tümünün öldürülmesinden endişe ettikleri belirtildi. Konsey ayrıca Dera'nın Harbetu Gazale ve Hirak bölgelerinin askeri uçakla bombalanması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Bombardıman sebebiyle Ürdün'e kaçan Suriyeli sayısının 2 bin 100'e ulaştığı bildirildi. 

Esed tüm riskleri göze aldı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), savaş uçaklarının ilk kez Halep'i bombaladığına dikkati çekti.

Esed yönetiminin Rus yapımı MİG-21 tipi savaş uçaklarını ülke dışına kaçma ya da Esed yönetiminin merkez binalarına saldırma riskini gözönüne alarak ülke içerisinde kullanmama siyaseti güttüğünü iddia eden ÖSO Komutanı Abdulaziz Selame, ''Halep'in savaş uçaklarıyla vurulmasını ''rejimin tüm riskleri göze alarak son kartlarını oynaması'' olarak değerlendirdi. 

Ölü sayısı 77'ye çıktı

Suriye Genel Devrim Konseyi, ordunun hava destekli olarak Halep ve çevre kentlerinde düzenlediği operasyonlarda 30, başkent Şam'da 21, Dera'da 8, Hama'da 7, Humus'ta 6, İdlib'te 4 ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 77'ye çıktığını belirtti.


 

HABERE YORUM KAT