1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed, 5 Bin ‘Yabancı Savaşçı’yla Kara Harekatında!
Katil Esed, 5 Bin ‘Yabancı Savaşçı’yla Kara Harekatında!

Katil Esed, 5 Bin ‘Yabancı Savaşçı’yla Kara Harekatında!

Halep'e kara operasyonu başlatan Esed rejiminin 6 bin askerinden 5 bini İran, Afganistan ve Pakistan'dan getirilen yabancı askerlerden oluşuyor.

01 Ekim 2016 Cumartesi 17:59A+A-

Esed ordusunun Halep'e başlattığı kara operasyonları içerisinde kullanılacak 6 bin askerden 5 bini yabancı Şii milislerden oluşuyor.

The Guardian'ın haberine göre, Halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolü altında bulunan ve Rus ve rejim uçakları tarafından bir haftadır yoğun bir biçimde bombalanan bölgelere yakın zamanda şiddetli bir saldırı gerçekleştirme hazırlığında olduğu iddia edildi.

Halep operasyon odasından ve yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Esed'in Halep kent merkezi, Kastillo yolu, güneydeki Ramuse ve batı kanadındaki Sebil, Şehba, Halep Üniversitesi bölgelerindeki askeri gücü 11 bin civarındayken Şii milislerin sayısı ise 4400 civarında.

Halep için uygulamaya konulması düşünülen bu son büyük savaşın Esed rejimi tarafından Şam'ın savaş odalarında planlanmadığı, çok daha geniş kapsamlı planın parçası olduğu ortaya çıkıyor.

SURİYE'DEKİ YABANCI Şİİ MİLİSLERİN SAYISI 60 BİNE ULAŞTI

Suriye’de İran ve Şii milislerin sayısı 60 bine ulaştı. Yayınlanan son rapora göre bu sayı, 50 bin civarında olan Esed askerlerini geçmiş durumda.

İngiltere'de Daily Mail gazetesi, İran Devrim Muhafızları içinden sızdırıldığını iddia ederek İran'ın Şam'daki faaliyetleriyle ilgili bir rapor yayınladı. Rapora göre, İran Ulusal Direniş Konseyi Suriye savaşında son beş yılda milyarlarca dolar para harcadı. Rusya ile birlikte Esed rejimine para, silah ve asker desteği veren İran, savaştaki faaliyetlerinin çoğunu Şam üzerinden gerçekleştirdi.

Raporda yer alan bilgilerde, Suriye üzerinde savaşan çok farklı Şii milis gruplar bulunuyor. Bu grupların sayısı şöyle:

İran Devrim Muhafızları - 8 bin - 10 bin arasında

İran ordusu - 5 bin - 6 bin arasında

Iraklı Şii milisler - 20 bin civarında

Afgan Şii milisler - 15 - 20 bin arasında

Hizbullah askerleri - 7 bin - 10 bin arasında

Pakistanlı Zeynebiyyun Tugayları - 5 bin - 7 bin arasında

TOPLAMDA: 60 - 73 BİN ASKER

HABERE YORUM KAT

2 Yorum