1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Katar, Yeniden İmarın Önündeki Engelleri Aştı"
"Katar, Yeniden İmarın Önündeki Engelleri Aştı"

"Katar, Yeniden İmarın Önündeki Engelleri Aştı"

Katar Büyükelçisi Muhammed El-Imadi'yi kabul eden Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Katar’ın, Gazze’nin yeniden imarının önündeki engelleri aşmayı başardığını söyledi.

13 Mart 2015 Cuma 10:55A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Katar'ın bin yeni konut inşası projesini ilan ederek Gazze Şeridi'nin yeniden imarının önündeki engelleri aştığını söyledi.

Heniyye, dün Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Katar Komitesi Başkanı Muhammed El-Imadi'yi Gazze kentinin batısındaki evinde kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin yeniden imarının çeşitli nedenlerle ve farklı çevrelerin etkisiyle aksadığına işaret ederek, Katar'ın tüm bu engelleri aşmayı başardığını ve kararını her Filistinlinin hissedeceği şekilde pratiğe döktüğünü belirtti.

Katar'ın Gazze Şeridi'ne en büyük yardımı yapan devlet olduğunu bildiren Heniyye, uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nin yeniden imarının ve bin yeni konut inşası projesinin başarılı olması için gerekli şartları sağlamasını ümit ettiğini dile getirdi.

Gazze Şeridi'nin yardımlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Heniyye, Arap ülkelerini Katar'ın yaptığı gibi Gazze'yi ziyaret etmeye davet ederek, "Bu ablukanın artık sona ermesinin zamanı geldi" dedi.

Heniyye, birçok ülkenin verdiği sözü yeri getirmekten kaçındığını söylerken, El-Imadi de abluka ve inşaat malzemesi girişine çıkarılan engel yüzünden bir yılı aşkın bir gecikmenin ardından Katar'ın projelerini yeniden başlattıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT