1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katar sapkınlık propagandasına karşı teyakkuzda!
Katar sapkınlık propagandasına karşı teyakkuzda!

Katar sapkınlık propagandasına karşı teyakkuzda!

Katar’daki futbol turnuvası oldukça siyasi bir atmosferde geçiyor.

23 Kasım 2022 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar’ın dünya kupasına ev sahipliği yapması başta Batı dünyası olmak üzere ırkçılığı ve İslam düşmanlığını gözler önüne serdi. Sırf organizasyonu üstlenenler Müslüman kimliğine sahip olduğu için akıl ve ahlak dışı suçlamalar yöneltilen Katar hükümeti ise birçok konuda geri adım atmadı.

Tartışmanın üst noktasını ise “LBGT” adı altında örgütlenen sapkınların faaliyetleri oluşturuyor. Katar hükümeti hiçbir şekilde sapkınların sembollerine izin verilmeyeceğini ifade ederken FIFA’da geri adım atarak Katar’ın hassasiyetlerine dikkat edilmesi çağrısı yaptı.

Tüm bunlara rağmen sapkın azgınlık bir şekilde kendisini göstermeye çalışıyor. Bir grup Galler taraftarı sapkınların renklerini barındıran şapkalarla stada girmek isteyince Katarlı yetkililer tarafından stada girmelerine izin verilmiyor. BBC ise olayı haberleştirirken “göz korkutucu” ifadesini kullandı.

Geçmiş dönemde FIFA Konsey’ine aday olan Laura McAllister isimli eski futbolcu “gökkuşağı şapkası” ile stada girmesine izin verilmediği duyurdu. Sosyal medyaya düşen görüntülerde de sapkın eski futbolcunun yetkililer tarafından durdurulduğu görülüyor.

McAllister yaşananlar sebebiyle “son derece hayal kırıklığına uğradığını” ifade ediyor. Katarlı yetkililer ise konu hakkında açıklama yapma gereği dahi görmediler. Katar’daki dünya kupası şuana kadar sapkın grupların lobi faaliyetlerine karşı önemli bir kazanım olarak görülebilir. “Özgürlük” diyerek insanların üzerinde tasallut kurmaya çalışan sapkınların hayal kırıklığı insanı ve vicdanı savunanları sevindiriyor!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum