1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katar Emiri Gazze’de; Abluka Çatırdıyor…
Katar Emiri Gazze’de; Abluka Çatırdıyor…

Katar Emiri Gazze’de; Abluka Çatırdıyor…

Katar Emiri Hamed Bin Halife es-Sani, Gazze'de büyük bir sevinçle karşılandı.

23 Ekim 2012 Salı 13:29A+A-

Katar Emiri Hamed Bin Halife Es-Sani ve eşi Muza Bint Nasır, Rafah Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne girdi. Es-Sani'yi Rafah'ta Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, bakanlar, milletvekilleri ve Filistinli grupların liderleri karşıladı.

Filistin Hükümeti'nin Rafah Kapısı'nda karşılama töreni için kurduğu çadırı Filistin ve Katar bayraklarıyla süslediği ve sabah erken saatlerden itibaren Gazzelilerin Katar Emiri'nin geçeceği yollara akın ettiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde Katar tarafından finanse edilen yeniden imar projelerinin temelini atacak Katar Emiri'nin ve eşinin ziyaretinin bir gün süreceği ifade edildi.

Mısır: "Ziyaret Memnuniyet Verici"

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Yasir Ali, Katar Emiri Hamed Bin Halife Es-Sani'nin Gazze Şeridi'ne yapacağı ziyaretten Mısır'ın memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Mısır Cumhurbaşkanlığı'nın bu ziyarete büyük önem verdiğini ve ziyaretin Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması yolunda atılan en önemli adım olduğunu söylemişti.

Heniyye: "Ablukayı Kırma Yolunda Önemli Bir Adım"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye de Katar Emiri'nin Gazze'ye gerçekleştireceği ziyaret vesilesiyle yaptığı ve dün akşam El-Aksa televizyonu tarafından yayınlanan konuşmasında, "Yarın Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kırılması sürecinde tarihi bir gün olacak ve ilk kez bir Arap lider Gazze'yi ziyaret edecek" demişti.

Katar Emiri'nin birçok projenin temelini atacağını ifade eden Heniyye, Katar'ın Filistin davasına verdiği sınırsız desteğe ve Gazze'nin yeniden imarı konusunda verdiği sözü yerine getirdiğine işaret etti.

tahirnunu.jpg

En-Nunu: "Doha ve Kahire Gazze'ye Uygulanan Ablukayı Birlikte Kırıyor"

Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, Katar Emiri Hamed Bin Halife Es-Sani'nin bugün Gazze'ye gerçekleştireceği ziyaretin Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin müjdesini verdiği gelişmelerden biri olduğunu söyledi.

Tahir En-Nunu dün akşam Gazze'de düzenlediği basın toplantısında Hamed Bin Halife Es-Sani'nin 2008 yılındaki savaşta yıkılan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için planlanan birçok projenin temelini atacağını bildirdi.

En-Nunu, Gazze'ye uygulanan ablukanın yeniden imar faaliyetlerinin hızlanmasıyla ortadan kalkacağını, projelerin hayata geçirilmesinde Filistinlilerin çalışacağını ve böylece işsizlik sorununa da çözüm bulunacağını ifade ederek, Gazze ile Katar arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu belirtti.

Mısır'ın Katar Emiri'nin ziyaretine ve Gazze Şeridi'ne ihtiyaç duyulan tüm inşaat malzemelerinin girmesine izin verdiğine işaret eden En-Nunu, "Doha ve Kahire Gazze'ye uygulanan ablukayı ve işgalcinin iradesini birlikte kırıyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum