1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. 'Katar Dış Politikası Bağımsızdır'
'Katar Dış Politikası Bağımsızdır'

'Katar Dış Politikası Bağımsızdır'

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed Atiyye, bazı Körfez ülkelerinin Doha'ya karşı tavrını eleştirdi, ülkesinin dış politikasının bağımsızlığının tartışma konusu yapılamayacağını açıkladı.

11 Mart 2014 Salı 15:15A+A-

Paris ziyareti sırasında Al Jazeera’ya konuşan Muhammed Atiyye, “Bizim dış politikamız herkese karşı açık olmaya dayanır ve kimseyi bu kapsamın dışında bırakmayı istemeyiz” ifadelerini kullandı.

Atiyye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in Katar’daki elçilerini çekmelerinin ise Körfez işbirliği Teşkilatı’nın iç meseleleriyle değil, bu ülkelerle Katar arasındaki dış politikadaki görüş farklılıklarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Katar’da düzenlenen forumlarda herhangi bir bloka bağlı olmayan kişilerden gelen farklı görüşlerin tartışıldığını söylerken, “Ancak bu, Doha’nın buradaki görüşlere katıldığı anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Katar ile Suudi Arabistan, Mısır başta olmak üzere birçok konuda zıt politikalar izliyor. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır’daki darbe yönetimine en çok mali yardımda bulunan iki ülke.

Buna karşın Katar, Müslüman Kardeşler grubundan olan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesine ve ardından yüzlerce göstericinin öldürülmesine net bir tepki gösterdi.

Katar, Mısır'da göstericilere yönelik şiddet ve Müslüman Kardeşler'in 'terör örgütü' ilan edilmesini de eleştirmişti. Suudi Arabistan ise Mısır yönetiminin bu kararını söylemleriyle destekliyor.

Son olarak Suudi Arabistan da İhvan’ı terör örgütü ilan ederken, Birleşik Arap Emirlikleri de bu kararı desteklediğini ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT