1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar 2022 Dünya Kupası’nı “tanıtım” için kullanıyor
Katar 2022 Dünya Kupası’nı “tanıtım” için kullanıyor

Katar 2022 Dünya Kupası’nı “tanıtım” için kullanıyor

Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası için gelecek olan ziyaretçilere farklı hazırlıklar yapılıyor.

02 Kasım 2022 Çarşamba 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bütün dünyanın dahil olduğu organizasyonlar her zaman gayrı meşru hadiselerle gündem oluyor. 2022 Dünya Kupası, Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Organizatörler evlilik dışı ilişki, alkol ve uyuşturucu konusunda önlemler alındığını daha önce kamuoyuna duyurmuştu.

Binlerce insanın katılımıyla gerçekleşen olan organizasyon için Katar’ın başka düşünceleri de var. Aslında birçok ülkeye örnek de olacak bu adım yakın zamanda Konya’da gerçekleştirilen “İslami Dayanışma Oyunları” hakkındaki eleştiriler göze alındığında daha anlamlı hale geliyor.

Katar, futbol maçlarının gerçekleştirileceği bölgelere hadis-i şeriflerin yazıldığı panolar asıyor. Katar'ın turistik ve ticari merkezlerinden İnci Adası'na hadis-i şerifler ve İngilizce çevirileri asıldı.

Panolarda, "Her iyilik bir sadakadır.""Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin.", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez." hadis-i şerifleri paylaşıldı.

AA'nın haberine göre, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, hadis-i şeriflerin paylaşılmasına ilişkin "Katar, İslam'ı tanıtmak için bilinçli yollar buluyor." ifadelerini kullandı.

Katarlı yetkililer de Dünya Kupası’nın İslam’ı insanlara tanıtmak için kullanacaklarını ifade ediyorlar. Türkiye’deki organizasyonun adı “İslami” iken o dönem şahit olunan fotoğraf bundan oldukça uzaktı ne yazık ki. Katar’ın ülkenin tanıtımı bir yana İslam’ı tanıtmak için fırsat oluşturması herkese örnek olacak cinsten…

HABERE YORUM KAT

3 Yorum