1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Kasım Süleymani Körfez'i Tehdit Etti!
Kasım Süleymani Körfez'i Tehdit Etti!

Kasım Süleymani Körfez'i Tehdit Etti!

Kasım Süleymani, Körfez ülkelerini bölgeyi saracak bir yangınla tehdit etti. Süleymani, Şeyh İsa Ahmed Kasım’ın Bahreyn’de vatandaşlıktan çıkarılmasına “görülmemiş bir silahlı direniş”le cevap verileceğini söyledi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 09:44A+A-

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Kuvvetleri'nin Komutanı Kasım Süleymani, İran'ın desteklediği Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın Bahreyn'de vatandaşlıktan çıkarılması üzerine tehdit içerikli bir mektup yayımladı.

“Görülmemiş Bir Silahlı Direniş”

İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA'nın haberine göre, Bahreyn devletine hitaben kaleme aldığı tehdit mektubunda Süleymani, “Şeyh İsa Ahmed Kasım'a yönelik ihlal görülmemiş bir silahlı direnişle karşılaşacak.” ifadelerine yer verildi.

Bahreyn devletinin bazı yanlış uygulamalarının olduğu savunulan mektupta, Bahreynli şiilerin lideri Kasım'ın ailesine yönelik ihlalin kırmızı çizgi olduğu, bu çizginin aşılması durumunda Bahreyn ve bölgeyi saracak yangının ilk kıvılcımının ateşleneceği ve halkın silahlı direnişe geçeceği belirtildi.

İran'ın dinî lideri Ali Hamaney'e bağlılığıyla bilinen muhalif lider Kasım'a yönelik baskıların kanlı bir ayaklanma başlatacağı belirtilen mektupta, bu ayaklanmanın Bahreyn devletini meşru kabûl eden diğer ülkelere de sıçrayacağı tehdidinde bulunuldu.

seyh_isa_ahmed_kasim.jpg
Şeyh İsa Ahmed Kasım

“İran’ın Projesinin Bir Parçası”

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife'nin danışmanı Nebil el-Hamer, Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına verilen tepkinin “Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları” arasındaki bağlantıyı ortaya koyduğunu söyledi.

Hamer, Kasım Süleymani ve Hizbullah isimli örgüt tarafından gösterilen tepkiye sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Hamer, “İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Hizbullah ve Kasım Süleymani de bunu onayladı.” ifadelerini kullandı.

“Mezhepçilik ve Şiddet Propagandası Yapıyordu”

Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Şeyh Kasım'ın “mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalıştığı gerekçesiyle” vatandaşlıktan çıkarıldığı belirtilmişti.

Lübnan'daki Hizbullah isimli örgüt ise bir bildiri yayımlayarak Bahreyn'in Şeyh Kasım'ı vatandaşlıktan çıkarmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Öte yandan Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr da Bahreyn'de Şeyh Kasım'a destek için gösteri çağrısı yaptı. es-Sadr, yayımladığı açıklamada, Bahreyn'deki şiilerin lideri muhalif din adamı Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasını “uluslararası mezhepçiliğin kutsanması” olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT