1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kasım Süleymani Komutasında Katliam Karargâhı!
Kasım Süleymani Komutasında Katliam Karargâhı!

Kasım Süleymani Komutasında Katliam Karargâhı!

İranlı General Kasım Süleymani'nin, Halep’e bağlı Han Tuman beldesinde bir odada generallerle katliam planı üzerinde çalışırken çekilmiş fotoğrafı yayımlandı. Süleymani’nin Halep’e yönelik büyük bir katliam planı üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:45A+A-

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Kasım Süleymani’nin, İran’ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in özel direktifiyle Halep'te operasyon odası kurduğu bildirildi.

Halep’in güneyindeki Han Tuman beldesinde kurulan operasyon odası, her gün onlarca sivilin hava bombardımanlarında hayatını kaybettiği kente dair katliam planlarının yapıldığı karargâh olarak kullanılıyor.

Rusya ve İran İşbirliğiyle Yeni Katliam Planları!

Kasım Süleymani’nin, “katliam odası”nda, üst düzey askerî danışman adı altındaki İranlı generallerle savaş planları üzerinde çalışırken çekilen görüntüleri yayımlandı. Fotoğrafın, bu ay “ateşkes” ilanından sonra çekildiği söyleniyor.

Fotoğraf karesine yansıyan Süleymani komutasındaki İranlı generallerin üzerinde çalıştığı planlarda, İranlı milislerin karadan, Rusya'nın da havadan destek vereceği bir operasyonla Halep'te bir sivil katliamına daha hazırlık yapılıyor.

kasim_suleymani-001.jpg

IŞİD'e Dokunmuyor!

İran milislerinin Rusya hava destekli saldırılarında hedef direnişçiler ve siviller.

Hâlen bölgede İran'ın kontrol ettiği alanla IŞİD'in kontrol ettiği alan arasında 150 kilometrelik bir temas hattı bulunmasına rağmen İran'dan IŞİD bölgesine tek bir kurşun sıkılmaması dikkat çekiyor.

Halep'in tamamen İran kontrolünde olduğu belirtiliyor. Halep'i 35'inci eyaleti olarak gören İran'ın Suriye'de, hem devrim muhafızları hem de İran ordusundan, aralarında onlarca general seviyesinde üst düzey subayın da bulunduğu 40 bin askeri olduğu tahmin ediliyor.

Halep'te Rejim Askeri Yok!

Halep'te gerçekleştirilen saldırılar, uluslararası arenada rejimin askerleri tarafından gerçekleştiriliyormuş gibi yansıtılırken, Halep'te Esed rejiminin tek bir askerinin bile kalmadığı belirtiliyor. Çatışmalarda ölenlerin tamamının da Afgaistalı ya da Pakistanlı İran destekli milisler olduğu ifade ediliyor.

Katliam İçin Ayda 2 Milyar Dolar Harcanıyor!

İran'ın Suriye'de silah, mühimmat, günlük ihtiyaçların karşılanması, milislere maaş desteği gibi ihtiyaçlar karşısında yaptığı harcamanın aylık 2 milyar doları bulduğu belirtiliyor.

İran'ın Rusya'dan satın aldığı silahların teslimatının da Suriye'de yapıldığı söyleniyor. İran'ın sâdece bu ay içinde Rusya'dan 35 tane T-90 tankı aldığı bildirildi.

İran'ın Suriye'deki kaybı ise bir hayli yüksek. Kaynaklar, İsrail ile süren savaşında hiçbir üst düzey komutanını kaybetmemiş olan katliam ortağı Hizbullah isimli örgütün, Suriye'de şu ana kadar 20 üst düzey komutanını kaybettiğini ifade ediyor. Hizbullah isimli örgütün Suriye'de verdiği zayiatın, İsrail'e karşı verdiği zayiatın 10 katına ulaştığı belirtiliyor.

İran’a Rusya Desteği: Her 5 Metrekareye 1 Mühimmat!

İran'ın karadan yapacağı katliamlara havadan destek veren Rusya’ya ait savaş uçakları Halep semalarında günde 80 sorti uçuyor. Bu sortilerde her 5 metrekareye 1 mühimmat düşüyor. Halep'e her hafta yüksek miktarda silah ve mühimmat yığınağı yapılıyor. İran'dan haftada 2 uçak dolusu, Rusya'dan ise 2 gemi dolusu silah ve mühimmat getiriliyor.

* * * * *

idlib-002.jpg

Esed Rejimi Bomba Yağdırdı!

Bölgedeki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Esed rejimine ait savaş uçağı İdlib'in güneydoğusunda yer alan direnişçilerin kontrolündeki Han Sıbıl beldesinde yerleşim alanını bombaladı.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 8 sivilin hayatın kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar beldedeki sahra hastanelerine kaldırılırken, hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği kaydedildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum