1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kasap Süleymani mezarında bile katliam planlıyormuş!
Kasap Süleymani mezarında bile katliam planlıyormuş!

Kasap Süleymani mezarında bile katliam planlıyormuş!

Esed katiline methiyeler düzen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bu defa da “Halep Kasabı” Kasım Süleymani’yi rüyasında gören milisleri üzerinden Suriye’deki İran politikalarını savundu.

03 Temmuz 2022 Pazar 16:13A+A-

HAKSÖZ HABER

İran'ın İrib News Ajansı'na bağlı televizyonda konuşan İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'a göre Katil Süleymani girdiği mezardan İranlı milislere askeri planlar ve hedef koordinatları rüyalar yoluyla aktarıyor!

Esed rejimine her türlü desteği vermekten çekinmeyen, paralı milisleri ile Suriye’deki birçok kenti yerle bir eden, muhalifleri çektikleri işkence ve tecavüz videoları ile yıldırmaya çalışan İran’ın, Suriye’deki kirli elinin hangi misyonlara dayandığı ve motivasyonlarla hareket edildiğini gösteren İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın konuşması tepki çekti.

İran Dışişleri Bakan Hüseyin Emir Abdullahiyan İran televizyonunda yayınlanan bir programda: “Suriye’de, Fırat’ın doğusunda terörizme karşı savaşan askeri müsteşarlarımız gece rüyasında Kasım Süleymani’yi görüp O’ndan nereye konuşlanacaklarına dair harita üzerinden bilgi aldıklarını söylüyorlar.” dedi.

Suriye’de Müslümanları katleden, işlediği cinayetler ile ‘Halep Kasabı’ lakabını alan Süleymani’yi öven İran Dışişleri Bakanı’nın söylemleri İran’ın Suriye’deki siyaset anlayışını göstermesi açısından oldukça önemli görülüyor.

‘Halep Kasabı’na dizilen methiyeler üzerinden Suriye’deki katliamını meşrulaştırmaya çalışan İran, dış politikada izlediği siyaset ile de tepki çekmeye devam ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan 27 Haziran'da Türkiye'ye gelerek Türkiye'nin Suriye'deki olası operasyonları hakkında da, “İran İslam Cumhuriyeti için Türkiye’nin güvenliği İran’ın güvenliği demektir. Bizim bölgeye, dost ve kardeş ülkeye hayırdan başka bir temennimiz yoktur” demiş ardından Şam ziyareti gerçekleştiren Abdullahiyan, "Komşumuz Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz ancak Suriye'de herhangi bir askeri müdahaleye karşıyız." diyerek ikiyüzlü bir politika izlediklerini sergilemişti.

 

İran'ın İrib News Ajansı'na bağlı televizyonda konuşan Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ilgili konuşması,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum