1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Kartal AİHL’nin YKS Başarı Sıralaması Dikkat Çekiyor
Kartal AİHL’nin YKS Başarı Sıralaması Dikkat Çekiyor

Kartal AİHL’nin YKS Başarı Sıralaması Dikkat Çekiyor

Milyonlarca genç öğrencinin nefesini tutarak beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklanmasının ardından Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarısı dikkatlerden kaçmadı.

18 Temmuz 2019 Perşembe 17:19A+A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sadece öğrenciler değil aileleri ve okullarının yönetimleri de büyük bir heyecan yaşadı.

Binlerce öğrenci sonuçların açıklandığı ilk andan itibaren 'tercih' telaşına düşerken, YKS sonuçları çok sayıda okul için de önemli bir başarı göstergesi oldu.

Üniversite giriş sınavlarında başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, her sene olduğu gibi bu yıl da YKS'de de büyük başarılara imza attı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Selim Gül, YKS Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 2.'si olurken onlarca öğrenci de Türkiye derecelerinde yerini aldı.

Okulun ilk 11'de 10 öğrencisi, ilk 20'de 17 öğrencisi, ilk 100'de 26 öğrenci, ilk 250'de 40 öğrencisi, ilk 500'de 54 öğrencisi, ilk 1000'de 74 öğrencisi ilk 5 binde 152 öğrencisi dereceye girdi.

Kurulduğu günden bugüne adını başarıyla duyuran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarından da başarılarla çıktı.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum