1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. "Kardeşlerimizin yaşadığı felaket karşısında nasıl kayıtsız kalalım?"
"Kardeşlerimizin yaşadığı felaket karşısında nasıl kayıtsız kalalım?"

"Kardeşlerimizin yaşadığı felaket karşısında nasıl kayıtsız kalalım?"

Arakanlı Müslümanlar, Türkiye'de yaşanan depremden etkilenenlere insani yardımda bulundu.

16 Şubat 2023 Perşembe 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Dünyanın her yerinden Türkiye’ye destek yağıyor. Üstelik sadece durumu iyi olan Müslümanlar değil zor şartlarda yaşam mücadelesi verenler de Türkiye’ye el uzatıyor.

Bangladeş'teki mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslümanlar, kısıtlı imkânlarına rağmen Türkiye'deki depremzedelere 700 battaniye ve 200 ceket bağışladı.

Arakanlı Müslümanlar kendileri zor durumdayken kardeşlerini düşünerek insanlığa örnek oldular. AA muhabirine konuşan Arakanlılardan Sahat Zia Hero, "Türkiye, krizimizin başından bu yana önemli yardım kaynaklarımızdan biri oldu. Dostlarımızın karşılaştığı bu büyük felaket karşısında nasıl kayıtsız kalabilirdik?" dedi.

Zia Hero’nun sözleri Türkiye’nin yıllardır hükümet ve yardım kuruluşları yoluyla yaptığı yardımların neticelerini gösteriyor. Zor günde yardımlaşma örnekleri gelmeye devam ederken Türkiye’deki İslam düşmanları ise nefret propagandası yürütüyor.

Modern dünyanın anlamakta zorlandığı bu dayanışma ruhu İslam'ın infak anlayışından güç alıyor. Kendisi muhtaç durumdayken kardeşlerini tercih edenlere selam olsun!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum