1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. "Kardeşlerimizi Sağ İstiyoruz!"
"Kardeşlerimizi Sağ İstiyoruz!"

"Kardeşlerimizi Sağ İstiyoruz!"

“İsrail Büykelçisi sınırdışı edilsin, tüm askerî anlaşmalar ve resmi sözleşmeler iptal edilsin, İsrail’e nota verilip kardeşlerimiz sağ salim getirilsin.”

01 Haziran 2010 Salı 09:58A+A-

Mazlumder Genel Merkezi'nden yapılan açıklama:

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
Sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,
Sayın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,


IHH öncülüğünde Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından yapılan silahlı saldırı neticesinde aralarında yönetici ve üyelerimizin de bulunduğu insan hakları savunucularından onlarca ölü ve yaralı olduğu öğrenilmiştir. İsrail'in bu vahşi saldırısı, bizzat insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı uluslar arası sularda gerçekleştirilmiş olduğundan, uluslar arası hukuk kurallarının tümüyle çiğnendiği bir eylemdir. Gemilerden bir kısmı Türkiye bandıralı olup ölen, yaralanan ve tutulan kişilerin büyük kısmı da Türkiye vatandaşıdır. Kaldı ki, gemiler de müdahale anı itibariyle uluslar arası hukuka göre Türk toprağı sayılmaktadır. Bu yönüyle de İsrail saldırısı ile doğrudan Türkiye'yi hedef almıştır.

Türk Hükümeti, İsrail tarafından yardım filosuna düzenlenen alçak saldırı,karşısında tüm imkanlarını seferber ederek derhal müdahil olmalı ve aşağıda sıraladığımız tedbir ve yaptırımlar ve resen gözetilecek hususların gecikmeksizin icrası konusunda gereğini yapmalıdır.

1-İsrail büyükelçisi "Persona Non Grata" (İstenmeyen Adam) ilan edilmeli ve tüm personeli ile birlikte derhal sınır dışı edilmelidir.

2-İsrail ile yapılmış olan tüm askeri antlaşmalar ve resmi sözleşmeler derhal iptal edilmelidir.

3-T.C. Hükümeti tarafından, İsrail'de alıkonan vatandaşlarımızın ülkeye sağ salim getirilmesi için gerekli tüm tedbirleri derhal almalı ve bu konuda gerekirse İsrail Devleti'ne nota verilmelidir .

4-İsrail'in terörist saldırısı neticesinde yaralanan vatandaşlarımızın tedavilerinin İsrail dışındaki güvenli herhangi bir bölgede yaptırılması ve durumu müsait olanların ülkeye getirilmesi için tüm devlet imkanlarını seferber etmelidir, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın naaşlarının ülkeye getirilmesi için gerekli adımlar derhal atılmalıdır.

5-Gemiler ve içindeki insani yardım malzemelerinin İsrail'in müdahalesinden kurtarılması ile malzemelerin Gazze Halkına salimen ulaştırılması temin edilmeli ve gemilerin ülkeye güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak için askeri ve diplomatik tüm tedbirler alınmalıdır.

6-İsrail'in, bu terör saldırısı nedeniyle uluslar arası arenada ve tüm dünya kamuoyunda İsrail'i mahkum edecek diplomatik girişimler uzun soluklu olarak yürütülmelidir.

7-İsrail'in uluslararası hukuku ihlal etmesi nedeniyle BM nezdinde daha önce alınmış olan ancak uygulanamayan yaptırım kararlarının uygulanmasının takipçisi olunmalı ve bu son saldırı nedeniyle de ayrıca bir yaptırım kararı alınıp uygulanması için tüm diplomatik girişimler başlatılmalıdır.

Saygılarımızla.

MAZLUMDER

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT