1. HABERLER

  2. HABER

  3. Karayılan'dan 'Rojava' Tehdidi
Karayılan'dan 'Rojava' Tehdidi

Karayılan'dan 'Rojava' Tehdidi

KCK yöneticisi Murat Karayılan, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir askeri operasyonuyla ilgili olarak, "Onlar Rojava’ya müdahale ederlerse biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye’nin tümü bir savaş sahasına dönüşür" dedi.

29 Haziran 2015 Pazartesi 18:02A+A-

Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan, Ankara'da konuşulan, Suriye'ye yönelik bir askeri operasyonla ilgili olarak, "Eğer bugünkü MGK toplantısında veya başka mercilerde Rojava’daki kantonlara müdahale kararını alırlarsa ve böyle bir yönelime girerlerse, bu müdahale Rojava’ya değil, tüm Kürt halkına karşı yapılmış bir müdahale olacaktır" dedi. 

Karayılan röportajda, Suriye'de PYD'nin ilan ettiği 'kantonlara' müdahale edilmesi ihtimalini vurguladı. Bu kantonlar Cizire, Kobani, Afrin. Karayılan bu kantonlar dışında yer alan bölgelere müdahale olasılığıyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı. 

'Türkiye'nin tümü savaş sahasına dönüşür' tehdidi

"Ha Kobanê’ye müdahale etmişsin, ha Amed’e (Diyarbakır) müdahale etmişsin. Hiç farkı yoktur" diyen Karayılan, "Hele hele son iki, üç yılda Rojava ile Kuzey’in bu kadar duygusal bütünleşmesinin olduğu bir ortamda Rojava’ya müdahale etmesi karşısında Kuzey’in duracağını mı düşünüyorlar. Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojava’ya müdahale ederlerse, biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye’nin tümü bir savaş sahasına dönüşür" ifadelerini kullandı. 

6-8 Ekim'deki Kobani saldırılarını hatırlatan Karayılan şunları söyledi:

"Böyle bir müdahale, Türkiye’nin bir iç savaşa girmesi müdahalesi olur. Başka bir şey olmaz. Bunu tüm halkımız ve kamuoyu bilmeli; Türk devletini bu tür düşmanca girişimlerden vazgeçirtmek için herkes üzerine düşen sorumlulukların gereğini yerine getirmelidir."

Kaynak: Fıratnews

HABERE YORUM KAT

1 Yorum