1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar yine Cumhuriyet’e özenmiş!
Karar yine Cumhuriyet’e özenmiş!

Karar yine Cumhuriyet’e özenmiş!

Bursa’da bir köy muhtarı kadın-erkek karışık olarak yapılan “eğlenceye” karşı çıktığı için hedef gösterildi!

04 Temmuz 2023 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Erkeklerle kadınların bir aradayken gözetmeleri gereken edep kuralları düğün gibi merasimlerde unutuluyor. Özellikle kırsal bölgelerde normal şartlarda kimsenin kabul etmeyeceği durumlar düğünlerde “bir defaya mahsus” denilerek göz ardı ediliyor.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı köylerden Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve köyün yardımlaşma derneği rahatsız edici görüntülerin oluşmaması için herkese örnek olacak bir karar almışlar. Köyde düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmemesi yönünde alınan karar köy muhtarının ifadesi ile “dini hassasiyetler” sebebiyle gerekli görülmüş.

“Ben dinen eşimin ve kızımın yabancı erkeklerle aynı yerde oyun oynamasını uygun görmüyorum. Kadınların rahatsız olduğu birçok olay yaşadık. Bu nedenle böyle bir karar aldık” 

Köy muhtarının gösterdiği bu güzel örneklik Karar gazetesi tarafından “skandal” olarak tanımlanıp muhtar hedef gösterilmiş. Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, karara saygı duyduğunu belirttiği için aynı şekilde hedef tahtasına oturtulmuş.

Bir muhtarın dini gereklilikler sebebiyle karar alması dahi hala bu ülkede linç sebebi olabiliyor. İstiyorlar ki Müslümanlar dini hasletlerle hareket etmekten imtina etsin ve herkes seküler bir yaşam sürsün. Bu baskıcı bakış açısı bir yandan da özgürlüklerden bahsedebiliyor... Nereden baksan tutarsız nereden baksan ahmakça!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum