1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar gazetesi Kılıçdaroğlu'nu parlatma seanslarına devam ediyor
Karar gazetesi Kılıçdaroğlu'nu parlatma seanslarına devam ediyor

Karar gazetesi Kılıçdaroğlu'nu parlatma seanslarına devam ediyor

Karar gazetesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için günahlarından arındırmaya ve sahte bir kahraman oluşturmaya devam ediyor.

24 Ekim 2022 Pazartesi 21:08A+A-

Cumhuriyet tarihi boyunca sahte kahramanlar üretme ve zalimi aklama konusunda mahir olan Kemalistler bu defa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtüsü yasağını kaldıran bir kahraman yaratmaya çalışıyor.

Kemalistlerin bu algı operasyonunda Karar gazetesi de gönüllü nefer gibi çalışmaya başladı. Karar gazetesindeki kahramanlık hikayesine göre dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan mutabakat sonrası Kılıçdaoğlu, YÖK Başkanına “Biz karşı değiliz, alın” talimatını vermiş başörtüsü yasağı kalkmış öğrenciler başörtüsü ile üniversiteye girmeye başlamışlar. Ve Kılıçdaroğlu alçakgönüllüğünden(!) bu kahramanlık hikayesini kimseye anlatmamış  ve bunun propagadasını yapmamış…

manset.jpg

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

turban-4194.jpeg

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

2010’daki kasetlerle CHP’de yaşanan seçimle başkanlığa gelen Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

resized-c5264-5fd1b65ckilicdarogluvebasortusuyasagi-4116.jpg

Kılıçdaroğlu, yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' da demişti.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum