1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar bir şeyler demeye çalışıyor ama ne?
Karar bir şeyler demeye çalışıyor ama ne?

Karar bir şeyler demeye çalışıyor ama ne?

Karar gazetesi Afgan mülteciler konusunda kimden yana tavır aldığını üstü kapalı yazdıkları ile ifade etmeye çalışadursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mültecilere dönük yapılacak yardım fonunu onaylamasını kinayeli bir haber ile aktardı.

07 Ağustos 2021 Cumartesi 15:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Karar gazetesi mültecilere dönük artan nefreti aktarmak ve mültecilerin neden göç ettiğini yazmak yerine manipülasyona varan bir habere imza attı.

Karar gazetesi hazırladığı haberinde Afgan göçmenlere dönük artan söylemsel ırkçılığın tabanını besleyecek bir çalışmaya imza attı.

Karar’ın haberinde; Avrupa Birliği’nin mültecilerin sağlık, sosyal yardım ve mesleki eğitim için göndereceği fonu Erdoğan’ın imzalaması haberiyle harmanlayarak sunması tepki çekti.

 

Karar’ın ilgili haber metni,

Türkiye'ye akın akın gelen Afgan göçmenler tartışmalara neden olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir adım geldi. Erdoğan, mültecilere yardım fonunu onayladı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen 780 milyon avroluk Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan karara göre; Mart 2016 tarihli AB-Türkiye Bildirisi kapsamında AB’nin Türkiye’deki sığınmacılar için ödemesi öngörülen 780 milyon avro, sözleşmeye bağlandı. 780 milyon avro, sığınmacıların sağlık, sosyal yardım, mesleki eğitim, istihdam ve altyapının geliştirilmesini öngören projelere harcanacak. Fonun dağıtımı, Türkiye'de İLBANK A.Ş. aracılığıyla yapılacak.

FRIT II programı, 17 Aralık 2020'de Türk yetkililer ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından imzalanarak sözleşmeye bağlanmıştı. Program kapsamında, İLBANK A.Ş. ile Fransız Kalkınma Ajansı ve Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Avrupa Komisyonu Kalkınma Fonu ve Fransız Kalkınma Fonu ile Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar bugün yürürlüğe girdi.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum