1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a "Erbakan’ı hapse atmak istedi" iftirası
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a "Erbakan’ı hapse atmak istedi" iftirası

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a "Erbakan’ı hapse atmak istedi" iftirası

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın Erbakan’ı hapse atmak istediğini söylerken Avukat Ali Aktaş iddiayı çürüttü.

23 Şubat 2024 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, merhum Necmettin Erbakan hakkında çıkarılan ev hapsi kararına rağmen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini hapse atmaya çalıştığını öne sürdü.

Öte yandan Avukat Ali Aktaş X platformunda yaptığı açıklamada konuyu yalanladı.

KRT TV’de Erdoğan için “Erbakan Hoca 2006 yılında hapse mahkum olduğunda polisle evini kuşattırdı, hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi.”

Erdoğan’ın bu çabayla Erbakan’ı kötü göstermeyi amaçladığını iddia eden Karamollaoğlu’nun açıklamaları hakkında Aktaş, “Nefret muhakemeyi zehirlememeli.” ifadesi kullandı.

Aktaş, söz konusu cezanın 2004 yılında kesinleştiğini ve infaz işleminin başladığını aktarırken, beş kez ceza infazının ertelendiğini söyledi.

2006 yılında Erdoğan iktidarının cezayı ev hapsine çevirmek için meclisten yasa geçirdiğini ve fakat dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “kişiye özel düzenleme” sebebiyle yasayı veto ettiğini hatırlatan Aktaş, yasanın meclisten tekrar geçirilmesi ile kabul edildiğini ve Erbakan’ın ev hapsinin uygulandığını belirtti.

Aktaş, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olması ile ev hapsinden 2 ay sonra hakkında af çıkarıldığını da anımsattı.

Öte yandan Saadet Partisinin seçimlerde işbirliği yaparak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfta bulunan Aktaş, Kılıçdaroğlu’nun ev hapsi yasasının iptali için Anayasa Mahlemesine başvurduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum