1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karamollaoğlu "Esed'le görüşülsün" zırvasından vazgeçmiyor!
Karamollaoğlu "Esed'le görüşülsün" zırvasından vazgeçmiyor!

Karamollaoğlu "Esed'le görüşülsün" zırvasından vazgeçmiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin BAE, Suudi Arabistan ve İsrail ile normalleştiği gibi Esed rejimiyle de normalleşmesi gerektiğini savundu.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şimdiye kadar neredeyse bir milyona yakın Suriyeli sivili katleden, milyonlarca kişiyi yerinden yurdundan eden katil Esed rejimini meşru görmeye devam ediyor.

Suriye meselesini konuşulduğu her ortamda Esed rejiminin muhatap kabul edilmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Türkiye’nin BAE, Suudi Arabistan ve İsrail ile normalleşmesinin ardından hükümetin Esed rejimiyle de normalleşmesi gerektiğini" söyledi.

Karamollaoğlu, katil rejimin Rusya ve İran’ın kuklası olduğunu bilmiyor ki sıkılmadan “Neden Esed ile görüşmüyorsunuz” cümlesini sürekli tekrarlıyor?

İran ve Esed sevdası Karamollaoğlu’nu çepeçevre kuşatmış anlaşılan. Çünkü Suriye ile ilgili sorulan her soruda muhakkak suçlu Türkiye oluyor.

Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı düzenleyeceği olası bir operasyona ilişkin soruya verdiği cevapta bile rejime laf kondurmuyor.

Karamollaoğlu’nun ibretlik cevabı:

"Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'ya karşı bir harekat başlatıp yürütecekse hayırlı olsun deriz. Bakalım, göreceğiz. Şimdiye kadar Suriye problemini çözemeyenler bundan sonra neyle çözecekler. Amerika'dan silah alacaksın Amerikan askerine karşı kullanacaksın, Rusya ile dost olacaksın Rusya'ya karşı silah kullanacaksın. Suriye hükümetini hiç sayacaksın, yok sayacaksın ama İran ile olan münasebeti devam ettirmeye çalışacaksın. Bunun neresi tutarlı ki? Kendilerine göre hatlar çizmişler, 'Kuzey Irak'tan Akdeniz'e kadar 30 kilometrelik bir koridor oluşturacağız, bu koridora da bütün Suriyeliler göndereceğiz'. Bütün bunları yaparken niye bir kere de Suriye hükümetiyle bu konuları görüşmüyorsunuz? Suriye ile irtibat kurulmadan Suriye probleminin silahla çözülmesini mümkün olmadığı kanaatindeyiz."

HABERE YORUM KAT

3 Yorum