1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Karadavi'den Libya Halkına Birlik ve Beraberlik Çağrısı
Karadavi'den Libya Halkına Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Karadavi'den Libya Halkına Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Libya halkına, "meşruiyete el koymak" isteyen taraflara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:03A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Libya halkına, "meşruiyete el koymak" isteyen taraflara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

Birlik Başkanı Yusuf el-Karadavi imzasıyla yayımlanan açıklamada, Libya'da "terörle mücadele" adı altında yönetime el konulmak istendiği belirtilerek,  "Halkı şiddetten uzak durmaya, hangi gerekçeyle olursa olsun meşruiyet kapsamı dışında silah kullanmamaya çağırıyoruz. Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere şiddet olayları hiç bir devlete yarar sağlamamıştır" ifadesi kullanıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Bingazi kentinde 16 Mayıs'ta başlayan ve daha sonra başkent Trablus’a sıçrayan şiddet olaylarını derin endişeyle takip ettiği kaydedilen açıklamada, "Libyalıları meşruiyet dışı yolları kullanarak ülkede fitne çıkaran, bölünmeyi körükleyenlerden uzak durmaya, dış müdahaleye karşı çıkmaya ve anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmeye davet ediyoruz " denildi.

Libya'da emekli tuğgeneral Halife Haftar, geçen cuma günü Bingazi'deki devrimci birlikleri "tekfircilik ve aşırılıkla" suçlayarak, bu gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. 

Sağlık Bakanlığı, cuma gününden bu yana Haftar'a bağlı birliklerle orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Taburu arasında çıkan çatışmalarda 75 kişinin öldüğünü, 141 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Savunma Bakanı Yardımcısı Halid eş-Şerif de Haftar'dan talimat aldığı belitilen El-Ka'ka' ve Es-Savaık adlı silahlı gruplara bağlı milislerin, pazar günü meclis binasına baskın girişiminde bulunduğunu ve bazı milletvekilleriyle görevlileri kaçırdığını belirtmişti.  

HABERE YORUM KAT