1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Karadavi'den Körfez Ülkelerine Uyarı
Karadaviden Körfez Ülkelerine Uyarı

Karadavi'den Körfez Ülkelerine Uyarı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, körfez ülkelerinin Mısır'a verdiği destek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:27A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, Körfez ülkelerinin başkanlarına seslenerek, "Allah'a dönün, Müslümanlar sizin verdiğiniz paralarla öldürülüyor" uyarısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, ordunun müdahalesinin ardından Mısır'a 12 milyar dolar tutarında mali yardımda bulunacaklarını açıklayan Körfez ülkelerinin başkanlarına seslenerek, "Müslümanlar sizin verdiğiniz paralarla öldürülüyor" dedi.

Karadavi, bir televizyonda yaynlanan ve kendi internet sitesinde de yer alan basın açıklamasında, başta Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz olmak üzere Arap ülkelerinin devlet adamları ile Müslümanlara "Allah'a dönün, Müslümanlar sizin verdiğiniz paralarla öldürülüyor" uyarısında bulundu.

Karadavi, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ey Hadimu'l-Harameyni'ş-Şerifeyn, ey Birleşik Arap Emirlikleri hakimi, ey Kuveyt Emiri, ey Bahreyn Kralı! siz de paralarınızla bu zulme ortak oldunuz. Paralarınızı yoksulları doyurup ihtiyaçlarını gidermeye harcayacağınız yerde Müslümanları öldürmeye harcadınız. Vermiş olduğunuz bu paralar, Mısır halkına faydası dokunmadığı gibi suçsuz, şerefli ve özgür Müslümanları öldürmek için kullanıldı. Ey Arap ve İslam aleminin devlet adamları, Rabiatul Adeviyye ve başka meydanlarda, kimseye zarar vermemelerine rağmen haksız yere öldürülen Müslümanların yanında, adam gibi durmak için hazırlanın.”

Mısır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri "Şehit" olarak nitelendiren Karadavi, ölen her bir kişinin yerine, Mısır’ın her vilayetinden 2 misli insan gelip meydanları dolduracağını ifade etti.

Mısır halkına da hitap eden Karadavi, "Allah’tan korkan, kardeşlerin başına bir şeyin gelmesinden endişe eden, ülkesini seven ve suyundan içmiş her Mısırlıyı, zalim ve katillerin karşısında durmak için" Rabiatul Adeviyye Meydanı'na ailesiyle gelmesini istedi.

Ezher Şeyhi'ne "darbeye desteğini çek" çağrısı

El-Karadavi, başka bir açıklamasında da Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in, kandırıldığını ifade ederek, Mısır ordusunun, demokratik ve şeffaf seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevinden uzaklaştırma kararını desteklemekten vazgeçmesini talep etti.

Yazılı açıklamada Karadavi, Ezher Şeyhi'nin, askeri yönetimi destekleyen kararını "Mısır halkının kanının dökülmesini engellemek" için verdiğini aktardığına değinerek, başka kişiler gibi kendisinin de kandırıldığını, son olayların ardından bu "içtihadının" ne kadar yanlış olduğunu itiraf ederek, dönmesi gerektiğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum