1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Karadaği: Suriye İçin Tek Saf Olalım!
Karadaği: Suriye İçin Tek Saf Olalım!

Karadaği: Suriye İçin Tek Saf Olalım!

Alimler Birliği Sekreteri Ali Karadaği: "Mezhep ve etnik kimliğe bakmaksızın tüm Müslümanlar Suriye Devrimini desteklemeli!"

05 Temmuz 2012 Perşembe 12:05A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in mezhepçiliği kullandığını, yüzyıllardır birlik beraberlik içinde yaşayan halkların arasında bu meselenin tekrar alevlenmesini istemediklerini söyledi.

Ali Karadaği, İstanbul’da düzenlenen “Suriye Halkını Destekleyen İslam Ümmeti Konferansı”nın sonuçlarını değerlendirdi. Karadaği, konferansa, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e, Çin’den Tanca’ya (Fas) kadar 65 binden fazla kişinin mensubu olduğu cemaatleri temsil eden İslam alimlerinin katıldığını hatırlattı.

İslami gruplardan düşünür ve siyasilerin de katıldığı konferansın Suriye devrimi için gerçek bir referandum anlamı taşıdığını ifade eden Karadaği, “Alevi, Sünni, Şii, Türk ve Arap ayrımı yapmaksızın tüm Suriyelilere sesleniyorum, tek vücut olalım, tek bir safta birleşelim” diye konuştu.  

“Konferansta bu devrime ‘evet’ denilerek, özgürlük isteyen bu halk ayaklanmasının meşruiyeti ve zalimlere karşı olduğu onaylanmıştır. Konferansın zamanlaması ve yeri de uygundur. İstanbul, İslam medeniyetinin merkezinde 600 yıl İslam sancağını taşıyarak bu dine tüm gücü ile hizmet eden Osmanlıların yurdu. Allah onlardan razı olsun. Bizim ortak tarihimiz var, bu güzel ülkeden yayılan tarihin gül kokularını alıyoruz.”

Esed, Mezhepçiliği Kullanıyor

Suriye rejimini eleştiren Karadaği, Beşşar Esed’in mezhepçiliği kullandığını, yüzyıllardır birlik beraberlik içinde yaşayan halkların arasında bu meselenin tekrar alevlenmesini asla istemediklerini belirtti.

Müslüman Alimler Birliği’nin mezhepçilik sorununun karşısında durduğunu vurgulayan Karadaği, “Suriye rejimi fitneyi uyandırmaya çalışsa da hezimete uğrayacak. Alevi, Sünni, Şii, Türk ve Arap ayrımı yapmaksızın tüm Suriyelilere sesleniyorum, tek vücut olalım, tek bir safta birleşelim” diye konuştu. Karadaği, “Suriye’deki mesele hak, hürriyet ve adalet davası. Ülkedeki Alevi, Kürt, Arap kardeşliğinin devam etmesi için tüm Müslümanlar devrimin yanında olmalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT