1. HABERLER

  2. HABER

  3. RAPORLAR

  4. Kapsamlı Bir Rapor: “Suriye’de Askeri Muhalefet”
Kapsamlı Bir Rapor: “Suriye’de Askeri Muhalefet”

Kapsamlı Bir Rapor: “Suriye’de Askeri Muhalefet”

Abdulkadir Şen tarafından Suriye konusunda hazırlanan kapsamlı araştırmanın “Suriye Askeri Muhalefeti” isimli bölümü Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlandı.

23 Ekim 2015 Cuma 17:52A+A-

Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Enstisüsü Araştırma Görevlisi ve haksozhaber yazarı Abdulkadir Şen tarafından Suriye konusunda hazırlanan kapsamlı araştırmanın “Suriye Askeri Muhalefeti” isimli bölümü Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlandı.

Daha genil bir araştırmanın bir parçası olarak yayınlanan bu bölümde Suriye'deki Sünni gruplar sistematik bir tarzla ele alındı. Yayınlanan bölüm ana raporun %20'sini içeriyor. Araştırma pek yakında kitap olarak yayınlanacak.  Arşivlik bir çalışma olarak tasarlanan kitapta Suriye tarihi, Suriye Kürtleri, Şii gruplar, savaşın başlaması, nedenleri, bilançosu ve güncel askeri durum inceleniyor. Çalışmada ABD, Rusya, Çin, İsrail, İran, Ürdün, S. Arabistan ve Türkiye'nin politikaları ayrı bölümlerde ayrıntılı olarak inceleniyor. “Tüm Yönleriyle Suriye” isimli çalışmada şu ana kadar hazırlanmış en geniş timeline, muhalif gruplar ile ilgili geniş analiz ve bilgiler var. 500 sayfayı aşan çalışma Halep başta olmak üzere Suriye illeri ve Türkiye'nin sınır illerinde yapılan incelemeleri de içeriyor.

Raporun PDF'sine bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum