1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kanadoğlu-Kılıçdaroğlu "Ne Oluyoruz" Dedirtti
Kanadoğlu-Kılıçdaroğlu Ne Oluyoruz Dedirtti

Kanadoğlu-Kılıçdaroğlu "Ne Oluyoruz" Dedirtti

Kanadoğlu, katıldığı televizyon programında Erdoğan'ı överken, Kılıçdaroğlu Genelkurmay’a sert çıktı.

08 Mayıs 2012 Salı 15:19A+A-

Sabih Kanadoğlu -namı diğer 367 Sabih- ve CHP tarihinde ilkler… Biri Başbakan Erdoğan’ı methetti; öbürü “cumhuriyetin koruyucusu-kollayıcısı” TSK’yı eleştirdi. Bütün bunlar “Ne oluyoruz!” tepkisine yol açtı.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, katıldığı televizyon programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzdü.

"Başbakan'ı Takdir Etmemek Elde Değil"

İktidara yönelik sert tutumu ve eleştirileri ile gündeme gelen Sabih Kanadoğlu, Habertürk ekranlarında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu belirten Kanadoğlu, Erdoğan'ın gündeme hakimiyetiyle ilgili olarak: "Ben sayın Başbakanı kutluyorum. Gündeme bu kadar hakim ve ulaşmak istediği amaca parça parça, etap etap ulaşmadaki maharetini, ustalığını takdir etmemek elde değil" dedi.

Başbakan'ın düşüncelerini kendi partisinin sözcüsü muhalefetiyle ortaya koyduğunu ifade eden Kanadoğlu, muhalefet partilerini eleştirmeyi de ihmal etmedi.

***

GENELKURMAY BAŞKANI'NA SERT ÇIKTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise TSK'nın Bekir Coşkun ve Ümit Kocasakal'ı hedef alan bildirisine sert çıktı. Bu, CHP tarihinde bir ilk.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bekir Coşkun kendi köşesinde kendi üslubuyla bir yazı yazmış. Demokrasi diyorsak her kurumun eleştiriye tahammül etmesi lazım. Genelkurmay Başkanı da buna dahildir, BDDK başkanı da buna dahildir. İki kişi eleştiri yöneltince hemen bir bildiri. Astsubaylar isyan ediyor bir bildiri. Geçmişte bazı arkadaşlar bildiri yayınlayınca bazı arkadaşlarımız tepki göstermezdi. Artık bundan sonra bildiri yayınlarsan karşılığını alırsın. Sen kendine göre mazeret yaratırsan olmaz. Eleştiriye tahammül edeceksin edemiyorsan o koltuğu terk edeceksin. Hükümet de bu açıklamaya destek veriyor. Ee sen başbakansın niye oturuyorsun orada. Bunların demokratlığı gömlek demokratlığı.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Her önüne gelenin bildiri yayınladığı bir ülke değil burası. Burası Patagonya değil. Herkes görevini yapacak. Kendi mesai arkadaşı vardı; İlker Başbuğ'u terörist ilan ettiler. Alındı Silivri’ye konuldu. Gıkı çıktı mı? Eğer bildiri yayınlarsan Genelkurmay Başkanları'nın demokrasiye bağlı bir şekilde görev yapması gerektiğini söylersin. Eğer askerin rahatsızlığı varsa onu başbakana anlatır. Haksızlığa uğrayan birisi varsa gider ona anlatır. Yargıya gider.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum