1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Kanadalı Müslümanlardan örnek olacak çağrı!
Kanadalı Müslümanlardan örnek olacak çağrı!

Kanadalı Müslümanlardan örnek olacak çağrı!

Kanadalı Müslümanlar, Kanada hükümetinden Uygur Müslümanlarına zorla imal ettirilen ürünlere ithal yasağı getirmesini istedi!

05 Şubat 2022 Cumartesi 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2022 Kış Olimpiyatları sebebiyle tekrardan tüm dünyanın gündemi gelen Çin’in Uygur mezalimi çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde ise büyük bir sessizlikle karşılanıyor. AB ve ABD siyasi sebeplerle de olsa Çin’in katliam politikalarına karşı adımlar atarken Müslümanların sessizliği anlaşılabilir bir durum olmaktan oldukça uzak!

Çin’in etnik, dini ve kültürel soykırımlarına karşı ekonomik gücünü kullanarak oluşturduğu baskı Uygurların maruz kaldıkları zulümleri “sessizlik çemberi” içine hapsediyor. Yaptığı onca zulüm yetmezmiş gibi bir de Uygurları çalışma kamplarında gayri insani şartlarda çalıştıran Çin bu işten ekonomik kâr bile elde ediyor.

Yaşanan bu zorbalıklar karşısında Kanada’daki Müslümanlardan tüm Müslümanlara örnek olacak bir çağrı yapıldı. Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM), Trudeau hükümetine çağrıda bulunarak, Çin'in Uygur Türklerini zorla çalıştırarak imal ettirdiği mallara ithalat yasağı istedi.

İthalat yasağı ÇKP’nin attığı adımları en azından pervasızca atmasının önüne geçecektir. Unutulmamalıdır ki yaptıklarının hesaba çekildiğini görmesi bile Çin’in geri adım atmasını sağlayabilir. Dünyadaki tüm Müslümanların tıpkı Kanadalı Müslümanlar gibi idareyi elinde bulunduran hükümetlerden Uygur Türklerine zorla imal ettirilen mallara karşı ithalat yasağı istemesi basit gibi görünse de oldukça etkili bir adım olacaktır!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum