1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kanada'da Müslüman Mahkûmlara Ayrımcılık Yapılıyor!
Kanada'da Müslüman Mahkûmlara Ayrımcılık Yapılıyor!

Kanada'da Müslüman Mahkûmlara Ayrımcılık Yapılıyor!

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi, ülkedeki federal hapishanelerde Müslüman mahkûmlara uygulanan ayrımcılık için soruşturma açılması çağrısında bulundu.

04 Kasım 2015 Çarşamba 09:56A+A-

National Council of Canadian Muslims (Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi - NCCM) ülkedeki federal cezaevlerinde mahkûmlara karşı uygulanan “dinî ayrımcılık” şikâyetlerinin had safhaya ulaştığını belirterek, bu iddiaları araştırmak üzere federal bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Sivil hak ve özgürlükleri izleyen bir sivil toplum kuruluşu olan NCCM, son 3 yıldır kendilerine gelen şikâyetleri izlediklerini ve olumlu bir değişim görmediklerini kaydederek, soruna acilen el konulması gerektiğini duyurdu.

NCCM’den yapılan açıklamada, Alberta eyaletinin kuzeybatısında bulunan Grande Cache Institution federal hapishanesindeki iki müslüman mahkûm yapılan “dinî ayrımcılık” da gözler önüne serildi. Nicolas Hovenesian (30) ve Muhammed Karim (35) isimli mahkûmlara ulaşan merkez, iki mahkûmun resmî şikâyetlerinin Kanada İnsan Hakları Komisyonu’na ulaşmasını sağladı.

Namazları Tamamlamalarına İzin Vermiyorlar!

Cezaevindeki “dinî aktivite”leri kontrol eden Papaz Mark MacGee’nin, son 9 yıldır cezaevindeki cuma namazları ve “dinî bayram”ları sürekli yarıda kestirdiğini ifade eden Hovenesian ve Karim, “Tam namazın ortasında, ‘Katoliklerin töreni var.’ deyip bizi tekmeleyerek kiliseden attılar.” ifadesini kullandı.

“Seccade Diye Kirli Bir Battaniye Verdiler”

Kilisede ibadet imkânı kalmadığı için, namaz kılmak için seccade olarak kullanmak üzere temiz bir örtü istediklerini söyleyen Muhammed Karim, “Bize kirli bir battaniye verdiler. Oysa Edmonton’daki müslümanlar, hapishaneye seccade, battaniye ve Kur’ân bağışlıyorlar. Verdikleri kirli battaniye için de 20 dolar ödememiz gerekiyor. Oysa 20 doları burada biriktirmek için, en az iki haftalık harçlığımızı biriktirmemiz gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT