1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kanada Müslüman Topluluklarından Türkiye’ye Destek
Kanada Müslüman Topluluklarından Türkiye’ye Destek

Kanada Müslüman Topluluklarından Türkiye’ye Destek

Kanada’nın muhtelif kentlerindeki Müslüman topluluklara ait dernek ve vakıf temsilcilerinden, Ottawa Büyükelçiliği'ne destek mesajları yağıyor.

21 Temmuz 2016 Perşembe 13:39A+A-

"Fethullahçı Terör Örgütü" mensuplarının kalkıştığı darbe girişimine, dünyadan tepkiler devam ediyor.

Kanada’nın muhtelif kentlerindeki Müslüman topluluklara ait dernek ve vakıf temsilcilerinden, Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliğine destek mesajları yağıyor.

AA muhabirinin Ottawa Büyükelçiliği’nden edindiği bilgilere göre, Türkiye’deki anayasal düzene karşı darbe teşebbüsünü kınamak ve Türkiye ile dayanışma göstermek amacıyla şimdiye kadar Kanada'daki Müslüman toplumunun muhtelif kesimlerinden destek mesajları geldi.

Elçilik yetkilileri, tüzel kişiliklerin yanı sıra Kanada'daki Somali, Suriye ve Lübnan toplumundan birçok kişinin de bireysel olarak büyükelçiliği arayarak veya bizzat ziyaret ederek geçmiş olsun, başsağlığı ve dayanışma mesajlarını ilettiklerini belirtti.

Ottawa Müslümanlar Derneği adına bir mesaj gönderen Reaf Osman, şehitlerimiz için milletimize başsağlığı dilerken, Türkiye milletinin tarihi ilerlemesine karşı eylemlerde bulunan herkese karşı, meşru haklarını savunmada halkımızın yanında olduklarını ifade etti.

"Kalbimiz ve dualarımız Türk kardeşlerimizle birlikte"

Montreal İslam Merkezi Başkanı Yasser Dhuaib, Türkiye'nin meşru Cumhurbaşkanı ve hükümetini desteklediklerini ifade ederek, şehitlerimiz için dua ettiklerini dile getirdi.

Dhuaib mesajında, ‘’Kalbimiz ve dualarımız Türk kardeşlerimizle birlikte.’’ ifadesini kullandı.

Toronto merkezli Uluslararası Merhamet Elçisi Vakfı'nın kurucu başkanı İbrahim Malabar mesajında, ‘’Yüce Allah, Sayın Erdoğan’ı ve AK Parti'yi korusun.’’ dedi.

Malabar, ‘’Sayın Erdoğan’ı büyük bir hayranlıkla izliyor ve seviyorum. En büyük isteğim, Türkiye’yi ziyaret ederek Sayın Erdoğan ile tanışmak ve görüşmek. Dualarımız onlarla.’’ mesajını iletti.

Ottawa İslam Okulu Müdürü Mohammed Sheikh Ahmad de yolladığı mesajda, darbe teşebbüscülerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü halkına karşı giriştiği korkak eylemlerden duydukları öfkeyi dile getirdi.

Sheikh Ahmad, şehitlerimiz için başsağlığı dilerken, Türkiye milletini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında durarak kazandığı zafer için tebrik etti.

AA

HABERE YORUM KAT