1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kanada İhvan'ı 'Terörist' İlan Etmeyi Konuşuyor
Kanada İhvan'ı 'Terörist' İlan Etmeyi Konuşuyor

Kanada İhvan'ı 'Terörist' İlan Etmeyi Konuşuyor

Kanada parlamentosuna verilen bir dilekçede Mısır'daki İhvan Teşkilatı'nın 'terörist' grup olarak adlandırılması talep ediliyor. Parlamentonun 40 gün içinde dilekçeye olumlu veya olumsuz cevap vermesi bekleniyor.

10 Nisan 2014 Perşembe 13:11A+A-

Kanada parlamentosu Mısır'daki Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatını 'terörist grup' olarak kabul edip etmemeyi konuşuyor. Parlamentoya gönderilen bir dilekçede İhvan'ın 'terörist' kabul edilmesi talep ediliyor. Kanada parlamentosunun bu talebe yaklaşık 40 gün içerisinde cevap vermesi bekleniyor.

Kanada'da kaç kişinin imzaladığı açıklanmayan bir imza kampanyası sonucu ortaya çıkan bir dilekçe parlamentoya verildi. Dilekçede İhvan'ın 'terörist' kabul edilmesi talep ediliyor. Kanada parlamentosu ise dilekçeyi kabul edip işleme koyduğunu ve talebe 40 gün içerisinde cevap vereceğini duyurdu.

Kanada'da halk, herhangi bir konu ile ilgili olarak imza kampanyası başlatabiliyor ve topladığı imzalarla parlamentoya başvuruda bulunabiliyor. Parlamento da başvuruya yasal olarak 45 gün içerisinde cevap veriyor. Bunun Kanada'da halkın parlamentoyla diyaloğu şeklinde ifade edildiği belirtiliyor.

Ülkede kaç kişinin imzaladığı bilinmeyen benzer bir dilekçe de İhvan'ın terörist kabul edilmesi için verildi. Kanada parlamentosunun bu talebe nasıl karşılık vereceği henüz bilinmiyor.

İhvan-ı Müslimin Teşkilatı 1928 yılında Mısır'da kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Mısır'daki en iyi organize olmuş sivil toplum hareketi olarak biliniyor. Mısır'da 2012 yılında ilk defa yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhvan'ın aday gösterdiği Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçildi.

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhuraşkanı olan Mursi, 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbe ile görevden uzaklaştırıldı. Mursi'yi görevden uzaklaştıran cunta yönetimi İhvan'ı da 'terörist' olarak ilan etti. Mısır'daki darbe yönetiminin ardından Suudi Arabistan da İhvan'la birlikte Mısır'daki 8 farklı grubu 'terörist' olarak adlandırdı.

İngiltere de son zamanlarda, İhvan'ın "ideoloji ve aktivitelerini" yeniden gözden geçirme kararı aldığını açıkladı.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT