1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kamuya Ait Otopark Koç’un Kontrolünde
Kamuya Ait Otopark Koç’un Kontrolünde

Kamuya Ait Otopark Koç’un Kontrolünde

Gezi eylemcilerinin kullandığı Divan Oteli’nin otoparkı hakkında, “Otopark bize ait değil İSPARK’a ait. Otopark bizim kontrolümüzde değil” diyen ve otoparkın kendi personelinin kontrolünde olmadığını iddia eden Divan Oteli yönetimini personeli yalanlıyor.

23 Eylül 2013 Pazartesi 07:34A+A-

Mehmet Özmen / Yeni Akit

Divan Oteli’nin güvenliğini sağlayan şehir eşkıyaları, İSPARK’a ait alanda Yeni Akit muhabirini zorla durdurup kimlik kontrolü yaparak sorgulamak istedi, muhabirimizi “yakarım seni” diyerek tehdit etti.

Gezi Çapulcuları Divan Otelini Karargâh Olarak Kullandı

Gezi eylemcileri, Gezi Parkı eylemleri başlamadan günler önce Divan Oteli ve otoparkını “eylem merkezi” olarak kullanması kamuoyunda çok konuşulmuş, Koç Grubu eleştirilmişti. Bu eleştiriler üzerine Koç’a bağlı Divan Otel, “O otopark İSPARK’a aittir” açıklamasında bulunarak parkın kendi sorumluluklarında olmadıklarını ifade etmişti. Ancak Divan Oteli yetkilerinin bu açıklamasını bizzat kendi güvenlik personeli yalanladı.

Park alanında araştırma yapmak üzerine giden muhabirimiz güvenlik müdürü ve İskender adlı güvenlik personelinin saldırı ve tehdidiyle karşılaştı. İSPARK’a ait alana gelen ve otelin güvenlik görevlisi İskender adlı şahıs, muhabirimize, “Sen kimsin? Neden burada çekim yapıyorsun? Buranın sorumluluğu bana ait. Bu parkta bizden izin almadan çekim yapamazsın” dedi.

“Yakarım Seni” Diye Tehdit Etti!

Muhabimizin, güvenlik personelinden İSPARK alanının kendilerine ait olduğuna ve yetkili olduklarına ilişkin belge istedi. Bunun üzerine güvenlik görevlisi sinirlendi ve güvenlik müdürünü arayarak olay yerine gelmesini istedi.

Güvenlik müdürü ve İskender adlı güvenlik personeli muhabirimizin oteli ve park alanını çekmeye çalışırken üzerine yürüyerek, “Burası otel, çekim yapma. Bak benim resmim varsa makineni kırarım, resmim varsa yakarım seni” sözleriyle trafiğin yoğun olarak aktığı otel önündeki caddede adeta terör estirdi.

Otoparka giriş yaparak aracını park eden iki bayan vatandaş, “Otelin önünden geçerek parka girmek zorundayız. Girerken otelin güvenliği aracımızı kontrol etti ve kimlik sorgulaması yaptı” dedi.

Divan Oteli altında bulunan otoparkta bulunan İSPARK personeli otel yetkilileri tarafından kukla gibi kullanılıyor olması tepkilere neden oluyor. İSPARK personelini istedikleri gibi yönlendiren otel güvenliği çevrede vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Divan Oteli “otopark bize ait değil İSPARK’a ait” açıklamasında bulunmasına rağmen park alanını tamamen kendi kontrolünde tutması, park içerisinden iki ayrı kapının otele açılması çelişki olarak görülüyor.

Kimlik Sorgusu Yapılıyor!

Özellikle otel müşterilerinin kullandığı otoparka dışarıdan vatandaşların da araçlarını park etmesi mümkün. Parka giriş ve çıkışlar tamamen otel yetkilileri tarafından sağlanıyor, araçlar kontrol ediliyor, kimlik sorgulaması yapılıyor.

İspark, Suç Duyurusunda Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARK, Gezi olayları nedeniyle işgal edilen otoparkı nedeniyle Divan Oteli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İSPARK, “Taksim’de gerçekleşen eylemler sırasında İSPARK tarafından işletilen Divan Otel Otoparkı işgal edilmiştir. İşgalin polis müdahalesi ile sonlandırılmasına kadar geçen sürede otopark kullanım dışı kalmıştır. Göstericilere ait malzemeler polis müdahalesinin ardından otoparktan çıkarılabilmiştir. Yine otoparkın durumuna ilişkin tespit çalışmaları da ancak polis müdahalesinden sonra gerçekleştirilebilmiştir. Otoparkın işgali ve işgalden kaynaklanan zarara ilişkin suç duyurusu dilekçesi 17-06-2013 tarihinde 2013/87669 no ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmiştir“ denilmişti.

Divan Oteli İddiaları Yalanlamıştı

İSPARK’ın suç duyurusu üzerine Divan Oteli açıklama yaparak, “31 Mayıs tarihinde Gezi Parkı’nda başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Taksim’deki Divan İstanbul Oteli’mizin gösterdiği insani yaklaşımın maksadından çok uzak karalayıcı amaçlar ile bağdaştırıldığını üzülerek izlemekteyiz. Bahsi geçen ve otelimizin önündeki otopark İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK tarafından işletilmekte olup, olayların öncesi günlerdeki kamera kayıtları da kolaylıkla sağlanabilir“ iddiasında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum