1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kamışlı'dan Atılan 6 Roket Nusaybin'e Düştü
Kamışlı'dan Atılan 6 Roket Nusaybin'e Düştü

Kamışlı'dan Atılan 6 Roket Nusaybin'e Düştü

TSK'nın Fırat'ın doğusundaki “terör unsurlarını yok etmek” amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından, Kamışlı'dan YPG/PKK'lılarca atılan 6 roket, Nusaybin ilçe merkezindeki bazı noktalara isabet etti.

10 Ekim 2019 Perşembe 07:50A+A-

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan “terör koridoru”nu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve IŞİD örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının ardından Kamışlı'dan PKK’lılarca roket atışı yapıldı.

6 NOKTAYA İSABET ETTİ

Atılan roketatar mermileri Mardin'in Nusaybin ilçe merkezinde 6 noktaya isabet etti. Roketatar mermilerinin isabet ettiği bir evde can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çatı katında hasar oluştu.

Vatandaşlar evden tahliye edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

'EVLERİNİZE GİDİN' UYARISI

Bir ambulanstan sağlık görevlilerince yapılan anonslarla cadde ve sokaklarda bekleyen vatandaşlara evlerine gitmeleri yönünde uyarı yapıldığı görüldü.

Saldırılara Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK)  anında karşılık verildi.

Bu arada sınır hattında günlerdir süren askeri sevkiyatta da hareketlilik gözleniyor.

Eğitime Ara Verildi

Öte yandan Nusaybin’de ilçe genelindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, harekat dolayısıyla Nusaybin ilçesinde Kızıltepe, Şenyurt ve Akdoğan mahallerinde bulunan tüm okulların yarın 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT