1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. ‘Kalbim Hep Gazze İle Olacak’
‘Kalbim Hep Gazze İle Olacak’

‘Kalbim Hep Gazze İle Olacak’

Gemide kendisine uzatılan ajandaya yazdığı bir sayfalık notta “Kalbimiz Gazze ile birlikte ve inşallah Gazze’ye tekrar gelmek nasip olur” diyen Topçuoğlu, Gazze’ye gidemeden Rabb’ine kavuşmuştu.

04 Ocak 2011 Salı 00:37A+A-

Mavi Marmara'nın güzel şehidinin ajandasına not yazdığı Gazzeli Maram El Hasan ise, Akit'e ulaştırdığı o sayfayı ömrünün sonuna kadar saklayacağını belirterek; "O şehidin notları benim için çok önemli. Bu notu ölene kadar saklayacağım" dedi.

İslam coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanan terör devleti İsrail'in şehid ettiği Çetin Topçuoğlu'nun Gazze'de bir ajandaya yazdığı kısa not yürekleri dağlıyor.

1 AYLIK YOLCULUKTAN SONRA GAZZE'YE GİRMİŞTİ

Gazze'ye yardım götürürken Mavi Marmara'da terörist İsrail askerlerinin yaptığı saldırı sonucu şehid olan Milli Tekvandocu Çetin Topçuoğlu, 2010'un ilk günlerinde ise Gazze'ye Özgürlük Konvoyu ile abluka altındaki şehre girmişti. Filistin Mücadelesinde birçok taşın yerinden oynamasına neden olan ve 34 gün süren özgürlük konvoyu sadece Gazze'ye yönelik ahlaksız ambargoyu delmekle kalmamış ve konvoy, birçok açıdan devrim niteliğinde yansımaları olan devasa bir kartopuna dönmüştü. 34 gün süren ve ülke ülke, şehir şehir ümmetin yeniden uyanışına şahit olan konvoydaki özgürlük yolcularından biri olan Çetin Topçuoğlu ise gözyaşları ile girdiği Gazze'de o anda kendisine uzatılan bir ajandaya duygularını yazmıştı.

ŞEHİD TOPÇUOĞLU: KALBİM GAZZE İLE BİRLİKTE

Gazze'ye giriş yapılması ile birlikte çok yoğun bir ilgi ile karşılanan Özgürlük Yolcuları arasında sessiz ve sakin kişiliği ile bilinen şehid Topçuoğlu, kendisine uzatılan bir ajandaya ise, çok yürekten ve sıcak bir not yazmıştı. Yazdığı kısa notta; "Gazze'ye gelmekle çok mutlu olduk. İnşallah tekrar gelmek nasip olur" diyen Mavi Marmara'nın şehidi ve ümmetin iftiharı Topçuoğlu, terör devleti İsrail tarafından abluka altına alınan Gazze halkına olan sevgisini ise şu satırlarla ifade etmişti: "Sizleri çok sevdik. Kalbimiz hep sizinle olacak. Saygılar. Çetin Topçuoğlu. Mail adresi." Yazdığı notta "İnşallah Gazze'ye tekrar gelmek nasip olur" diyen Topçuoğlu, Gazze'ye gidemeden Rabbine kavuşmuştu.

GAZZELİ MARAM: O NOTU HAYATIM BOYUNCA SAKLAYACAĞIM

Öte yandan Mavi Marmara'nın güzel şehidinin ajandasına not yazdığı Gazzeli Maram El Hasan ise, arkadaşımız M. Mustafa Uzun'a ulaştırdığı o sayfayı ömrünün sonuna kadar saklayacağını belirterek; "O şehidin notları benim için çok önemli. Bu notu ölene kadar saklayacağım" dedi. Çetin Topçuoğlu'nun Gazze'ye Özgürlük Konvoyu ile beraber geldiği gün tanıdığını ve yanına giderek kendisine teşekkür ettiğini dile getiren El Hasan; "O da bizi selamladı ve teşekkür etti. Çok sessiz bir ağabeyimizdi. Sonra ajandamı kendisine uzattım ve hatıra olarak bir şeyler yazmasını istedim. O da memnun olarak bunu yaptı. Şimdi onun yazdığı ve ondan güzel bir iz taşıyan o sayfayı hep yanımda taşıyorum. Ona hayatım boyunca sahip çıkacağım inşallah" şeklinde konuştu.

Sessiz ve sakin kişiliği ile bilinen şehid Çetin Topçuoğlu, Gazze'de kendisine uzatılan ajandaya çok yürekten ve sıcak bir not yazmıştı. Ümmetin iftiharı olan Topçuoğlu; "Gazze'ye gelmekle çok mutlu olduk. İnşallah tekrar gelmek nasip olur. Sizleri çok sevdik. Kalbimiz hep sizinle olacak. Saygılar" demişti.

34 gün süren ve ülke ülke, şehir şehir ümmetin yeniden uyanışına şahit olan Gazze'ye Özgürlük Konvoyu'nun bir yolcusu da Mavi Marmara'da şehid düşen Çetin Topçuoğlu idi. Topçuoğlu, gözyaşları ile girdiği Gazze'de o anda kendisine uzatılan bir ajandaya duygularını yazmıştı.

M. MUSTAFA UZUN / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT