1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kalamun’da Hizbullah’a Darbe: 200 Ölü (Video)
Kalamun’da Hizbullah’a Darbe: 200 Ölü (Video)

Kalamun’da Hizbullah’a Darbe: 200 Ölü (Video)

Suriye’nin farklı bölgelerinde direnişçiler ile Esed rejim güçleri ve destekçi güçlerin arasında devam eden çatışmalarda rejimin büyük kayıplar verdiği açıklandı.

22 Haziran 2014 Pazar 20:55A+A-

Suriye’li direnişçiler Hizbullah’ın kalesi olan Şam’ın dağlık Kalamun bölgesinde son bir haftada içerisinde düzenlediği saldırılarda aralarında Hizbullah’ın önemli komutanlarının da bulunduğu 200 Hizbullah militanını etkisiz hale getirdiler. Ayrıca yaşanan şiddetli çatışmalarda bölgede yer alan bir çok ağır silah ve zırhlı araç muhaliflerce imha edildi.

Saldırı sonucu Kalamun bölgesinde yer alan dört kontrol noktasının kontrolü direnişçilerin denetimine geçtiği ifade edilirken ele geçirilen bölgede bulunan bütün silah ve mühimmatın da muhaliflerce el konulduğu açıklandı.

Ele geçirilen bölgeler ise Gözlem Kulesi, Al bahtun, Al Oja ve Al Deir olarak bildirildi.

Islahhaber.net

 

 

İslami Cephe’nin Kalamun raporu

Bqp8DkMIcAAtCc-.jpg large

Ayrıca Humus’ta Nusret Cephesine bağlı güçlerin rejim ile girdiği çatışmalarda Jabburin köyü yakınlarındaki stratejik Tal Ebu Assanabil bölgesini ele geçirdiği ifade edildi.

Şam Meliha bölgesinde ise çatışmalar büyük oranda yoğunlaştı.

Muhaliflerce kuşatılan Halep Merkez Cezaevi

Humusta Esed noktaları roketle saldırılıyor

Öte yandan Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının Deyru’z Zor kentine bağlı Muhasan kasabasında yerleşim yerine bombalaması sonucu 17 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye’nin farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalardan görüntüler

HABERE YORUM KAT

2 Yorum