1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kağıt Parçası"nın Belge Olduğunu Kabul Etti
Kağıt Parçasının Belge Olduğunu Kabul Etti

"Kağıt Parçası"nın Belge Olduğunu Kabul Etti

İlker Başbuğ'un, savcılık sorgusunda, İrtica İle Mücadele Eylem Planının belge olduğunu kabul ettiği ifade edildi.

11 Şubat 2012 Cumartesi 14:16A+A-

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, savcılık sorgusunda, 'Kaos Planı'nın belge olduğunu kabul ettiği ortaya çıktı.

 

"Kâğıt parçası nitelendirmenizle söz konusu belgeyi itibarsızlaştırmaya çalışma gerekçenizi açıklayınız?" sorusuna Başbuğ, "İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın basına da yansıyan birincisi fotokopiydi. Fakat daha sonra ıslak imzalı gelen plan bana okumuş olduğunuz kriminal raporlarına göre belgedir. Böyle belirlenmiştir. Buna fotokopi diyemem. Kesin kararı yargı verecektir." şeklinde cevap veriyor. Sorguda, Başbuğ'un LAW silahları için basın toplantısında kullandığı 'boru' açıklaması da gündeme geliyor. "LAW silahlarına 'boru' demeniz kara propaganda amaçlı mıydı?" şeklindeki soru üzerine Başbuğ, "Benim brifingdeki açıklamalarım kötü amaçlı değildir. Herhangi bir şekilde kara propaganda amaçlı bir hareket içerisinde olmadım. Benim burada komutan olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni koruma refleksi içerisinde bu açıklamaları yaptım." diyor.

Kaos Planı'nın hazırlanmasında Dursun Çiçek'e emir verilip verilmediği konusunda bilgisinin olmadığını söylüyor. Karargâh'ta yapılan 'belge kırpma' olayından da haberdar olmadığını savunuyor. İnternet Andıcı'nı ise gazetede 4 Kasım 2009 tarihinde haber olması üzerine gördüğünü savunuyor. Başbuğ, "Göstermiş olduğunuz Nisan 2009 tarihli internet siteleri andıcı bana arz edilmedi. Bahse konu andıç bana arz edilmiş olsaydı üzerinde imza veya parafımın olması gerekirdi." ifadelerini kullanıyor. Sorguda, andıç isimli belgenin kendisine arz edildiği yönünde Alaettin Sevim, Cemal Gökçeoğlu, Hasan Iğsız, Hıfzı Çubuklu, Hulusi Gülbahar, İsmail Hakkı Pekin, Murat Uslukılıç, Ziya İlker Göktaş ve Mehmet Otuzbiroğlu'nun beyanları okunuyor. Bunun üzerine Başbuğ, "Bu beyanları kabul etmiyorum. Beyanlar konusunda değerlendirme yapmak istemiyorum. 2 Nisan'da da Karargâh içerisinde ilgili birimlere dağıtılmış. Bundan benim bilgim yoktu."

Arşiv kayıtlarının silinmesiyle kendisinin hiçbir ilgisinin olmadığını savunuyor. "Ergenekon terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttünüz mü?" şeklindeki soruyu ise şöyle cevaplıyor: "Kesinlikle reddediyorum. Soruda iddia olunduğu gibi psikolojik harekât faaliyeti içerisinde yer almadım. Görev yaptığım dönemde de göstermiş olduğunuz andıç bana sunulmadı." ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT