1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Kadirov: 'Dudayev Kim? Bizi Kurtaran Putin'
Kadirov: 'Dudayev Kim? Bizi Kurtaran Putin'

Kadirov: 'Dudayev Kim? Bizi Kurtaran Putin'

Rus işbirlikçisi Ramzan Kadirov'un açıklamaları Türkiye ve İslam dünyasında onun için lobi faaliyeti yürütüp imaj çalışmasında bulunanları da zora sokuyor.

01 Şubat 2015 Pazar 15:37A+A-

Açıklamalarıyla hiçbir şekilde savunulacak bir tarafı kalmayan Kadirov'un bu davranışları ciddi bütçe ayırarak lobi faaliyeti yaptırdığı kişi ve kurumların da maskesini indiriyor.

Rus televizyonuna demeç veren Kadirov Çeçenistan'da tek otoritenin Putin'den sonra kendisi olduğunu söylüyor.

Kadirov hakkında değerlendirmelerde bulunan Rus televizyon kanalı; Kremlin'in çok iyi bir seçim yaptığını ve Kadirov'un Rusya'ya sadakatle bağlı olduğunu izleyicilerine duyuruyor.

Demecinde 1.Çeçen Rus savaşında büyük kahramanlık göstererek bağımsızlık ilanında bulunan ve daha sonrasında şehid edilen Cavhar Dudayev için de aşağılayıcı ifadeler kullanan Kadirov aynı tutumu Basayev ve Mashadov gibi şehid liderler için de kullanıyor.

Programda Putin'in iktidarı kazanarak Çeçen halkını kurtardığını söyleyen Kadirov'a FSB başkanı ve Rus Genelkurmay başkanının özel silahlarının hediye edildiğinden bahsediliyor.

Çeçenistan'ı kurtaran Rusya için her zaman her yerde ölmeye hazır olduğunu belirten Kadirov'a ise sosyal medyada örgütlenen Kafkas diasporasından yanıt gecikmedi. Dünyanın dört bir yanına dağılmış Çeçenler sosyal medya hesaplarından Kadirov'un bu açıklamalarına karşı kendisine ölmek için ciddi hazırlık içinde olmasını tavsiye ettikleri görüldü.

Kafkasya Haber Ajansı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT