1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kaçırılan Askerlerin Aileleri Süreçten Umutlu
Kaçırılan Askerlerin Aileleri Süreçten Umutlu

Kaçırılan Askerlerin Aileleri Süreçten Umutlu

Amasyalı Zihni Koç’un ve Şanlıurfalı Reşat Çeçan’ın ailesi umutla bekliyor.

27 Şubat 2013 Çarşamba 02:12A+A-

Diyarbakır’da 9 Temmuz 2011’de yol kesen PKK’lıların kaçırdığı Uzman Çavuş Zihni Koç’un Amasya’nın Karaali Köyü’nde yaşayan ailesi, İmralı süreciyle birlikte Zihni Koç’a kavuşmayı umut ediyor. Eşi Gülsüm Koç’un oğullarının kaçırılmasının ardından üzüntüye dayanamayıp 7.5 ay sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirten Veysel Koç, “Eşim vefat edeli 13 ay oldu. Günlük mezarını ziyaret ediyorum. Annesinin son isteği ‘Güzel oğlum bir an önce gel’ diyordu. Annesinin en çok isteği bir an önce kavuşmaktı. Ona da kalbi yetmedi” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüme ilişkin girişimlerini desteklediğini, İmralı’ya giden BDP milletvekillerinin açıklamalarından sonra da umutlarının arttığını anlatan Koç, “Bizi çocuklarımıza kavuşturmalarını bekliyorum. İnşallah çocuklarımıza kavuşuruz. Yapmış olduklarını açıklamaları gayet düzgün, anlamlı buluyoruz. Hükümetin girişimlerini de destekliyoruz. İnşallah bir an önce bu barış gelir. Doğusu, batısı herkes huzur içerisinde yaşar. Doğuda da, batıda da analar ağlamaz, şehitlerimiz gelmez. Herkesin refah içerisinde yaşamasını isterim” diye konuştu.

Gelini Mihrican, torunları 12 yaşındaki Alican ve 5 yaşındaki Hasan Hüseyin ile Zihni Koç’tan gelecek iyi haberi beklediklerini söyleyen Veysel Koç, “Diğer partilerden de sürece destek vermelerini istiyorum. İnşallah bir gün onlar da destek verirler. Akan kan durur” şeklinde konuştu.

“Allah Başbakan’dan Razı Olsun”

PKK tarafından 8 ay önce kaçırılan asker Reşat Çeçan’ın ailesi de, ‘barış süreci’nden umutlu olduklarını belirtti.

8 ay önce usta birliğine katılmak üzere Şanlıurfa’dan Trabzon’a giderken, Diyarbakır’da Genç-Lice yolunda PKK tarafından kaçırılan Kürt kökenli asker Reşat Çeçan’ın ailesi, oğullarından 8 aydır haber alamıyor. İkinci heyetin İmralı’ya gitmesinin ardından yapılan açıklamalarda, PKK’nın elindeki rehineleri bırakacağının gündeme gelmesi üzerine, Şanlıurfalı askerin ailesine de umut doğdu. 8 aydır oğlunun yolunu gözlediğini söyleyen anne Fatma Çeçan, “Hep bugünün hayalini yaşadık. Oğlumuz geri gelecek diye bekledik” dedi.

Anne Çeçan, barış süreciyle ilgili olarak da “Bu barış sürecinden çok umutluyuz. Oğlumun gelmesinden çok, barışın gelmesi önemli” diye konuştu. 8 çocuk annesi Fatma Çeçan, “Biz barış gelsin istiyoruz. Artık bu kan dursun. Savaşın karşısında barışın yanındayız. Kardeş kardeşi öldürmesin. Kavgayla nereye kadar gidilebilir ki? 35 yıldır bu kavga var. Saçımız beyazladı artık. Barışı getireceği için Allah Başbakan Erdoğan’dan razı olsun. Bu barışı isteyen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT